Apple under voldsom anklage

Forfatter: | Posted in Generelt No comments

Dette indlæg er sponsoreret og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter.

Apple er ofte både i anklagerens og den anklagendes rolle, men som regel er det med konkurrenter, hvor det i den senere tid mest har været koreanske Samsung, der har siddet overfor dem. For nyligt var blandt andre forbrugerombudsmanden efter Apple, fordi han mente at Apple vildledte med deres markedsføring af den nye iPad og dens manglende 4G.

Denne gang er det dog hverken en forbrugerombudsmand eller en tilfældig konkurrent, der har lagt sag an på Apple, den kommer nemlig fra en langt mere alvorlig side.

Det er nemlig det amerikanske justitsministerium, der ikke er helt tilfredse med Apple og deres forretningsmetoder. De anklager nemlig verdens mest værdifulde selskab for ulovlige prisaftaler, såkaldt karteldannelse, hvilket er en ganske alvorlig anklage, der kan få store konsekvenser i form af ekstremt høje bøder.

Det er en sag der efterhånden har et par år på bagen. Den stammer nemlig fra 2010, hvor Apple indgik en række aftaler med forskellige forlag om at sælge deres bøger i iBookStore. De pressede prisen op på 13 dollars, frem for de 9,99 dollars, der ellers var normen. Det kom i sidste ende til at betyde at prisen på de 13 dollars også blev gældende hos Kindle og Amazon, og dermed var det til skade for forbrugerne. Og den slags må man ikke.

Det vides naturligvis endnu ikke hvad sagen får at konsekvenser. Skulle det blive til en bøde, vil Apple dog nok ikke have de store problemer med at betale.De har nemlig omkring 80 milliarder dollars liggende i kontanter.

Kommentarer

Kommentarer

Powered by Facebook Comments

Add Your Comment

*