App til førstehjælp på mobilen

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

At yde førstehjælp er en ting som vi alle kan komme ud for. Derfor er det umådelig vigtig at vi hver især kan finde ud af at udfører de forskellige funktioner ved akutte situationer. Flere undersøgelser at mange danskere ikke er i stand til at give førstehjælp, hvilket er et stor problem. Derfor har udvikler firmaet Infooverflow i samarbejde med dansk røde kors udviklet appen Mobil Førstehjælp, som er med at sætte fokus på problemet. Vi har set nærmere på app’en, og set hvilke funktioner den indeholder.

Flere undersøgelser fortæller at vi i danmark ikke er særlig gode til at yde førstehjælp, og at syv ud af ti personer som falder om med hjertestop, ikke hjælpes af forbipasserende. Hjerteforeningen har regnet på tallene og kunne konstaterer at førstehjælpen i Danmark halter gevaldigt: For hver 100 danskere, der falder om på gaden med et hjertestop, er der kun seks som overlever. Hjerteforeningen er overbevist om at det er uvidenheden omkring førstehjælp og at flere danskere bør tage førstehjælpskursus. Med app’en Mobil Førstehjælp får du mulighed for at lære de forskellige teknikker og får et redskab til hvordan du skal reagere i ulykkessituationer.

Med app’en Mobil Førstehjælp får du:
– 27 førstehjælpsscenarier, alle scenarier er understøttet af illustrationer og guides til hvordan du skal forholde dig.
– Alarmnumre i mere end 90 lande i hele verden til henholdsvis brand, ambulance og politi.
– Information og guides om førstehjælpskurser i forskellige steder i Danmark
– Mulighed for at tilmelde sig som indsamler for Dansk Røde Kors årlige landsindsamling, direkte fra app’en
– Mulighed for at indtaste blodtype, allergier og andre relevante informationer i tilfælde af en ulykke.

Dog skal i huske på at Mobil Førstehjælp ikke må anses som en erstatning for et førstehjælpskursus.  Men mere som et produkt, der kan bruges til repetition og forberedelse til dit allerede erhvervede førstehjælpskursus.