Apple Cinema Displays

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Der var engang, hvor skærmen til den stationære computer var et ordentligt monstrum, der tog uendelig meget plads på kontoret eller skrivebordet. Men med den lynhurtige tekniske udvikling kommer de første fladskærme til pc’en selvfølgelig på markedet – og endnu mere selvfølgeligt er det, at Apple også laver et alternativ hertil. Et alternativ med navnet Cinema Display.

Det allerførste Cinema Display

Cinema Displays er en serie af flade computerskærme, hvoraf den allerførste blev introduceret i september 1999, samtidig med Power Mac G4 computeren. Den 22 tommer store skærm i plastik (lexan) var allerede fra starten et hit. Den havde en opløsning på 1600 x 1024 pixels og brugte DVI som video input. Allerede i juli 2000 blev versionen opgraderet til også at rumme ADC (Apple Display Connector), mens der igen i 2003 blev lanceret en 20” skærm med en opløsning på 1680 x 1050.

Nyt design og ny teknologi

I 2004 skiftede Apple det nu traditionelle skærmmateriale af plastik ud med aluminium på deres nyeste Cinema Display, og i 2008 ændredes udseendet igen, så det lignede de seneste iMac og Macbook Pro. Foruden det nye udseende på modellen i 2008 fik den også mange andre nye funktioner og ikke mindst LED baggrundslys. En anden stor forskel fra de tidligere modeller var, at den fik en Mini Display Port til video input. Desuden blev den også udstyret med et iSight kamera og en mikrofon.

Farvel til Cinema Display – Goddag til Thunderbolt Display

Da Apple den 20. juli 2011 fremviste deres nye skærm Thunderbolt Display, vinkede de samtidig farvel til de traditionelle Cinema Displays, der nu måtte se sig erstattet af den nye 27” computerskærm. Selvom der så at sige var tale om, at den nye skærm skulle erstatte Cinema Displays, så forhindrer det dog ikke Apple i stadig at forhandle dem i deres online shop. Så et endegyldigt farvel blev det dog ikke helt. De nye skærme er et samarbejde mellem Apple og Intel, der begyndte med, at man ønskede at lave en lynhurtig I/O-teknologi – og det lykkedes!

Thunderbolt

Den helt store forskel mellem Cinema og Thunderbolt er, at man kan forbinde den sidstnævnte med Mac med ét enkelt Thunderbolt kabel. Det er den hurtigste I/O-teknologi, som er set på markedet hidtil. Den findes i de nyeste udgaver af iMac, Macbook Air, Macbook Pro samt Mac mini og gør, at de nemt kan tilsluttes den nye skærm og andre hurtige enheder. Den er baseret på både DisplayPort og PCI Express, og med to kanaler i samme stik bliver det den hurtigste og mest fleksible løsning på overførsel af data til dato.

Thunderbolt Display

Selve skærmen er som sagt 27 tommer og er ligesom Cinema Display en tynd og flad computerskærm. Den er ligeså lavet i aluminium og glas og har LED baggrundslys, men har til gengæld en opløsning på hele 2560 x 1440 pixels. Desuden er den udstyret med et HD Facetime kamera på fronten, som nemt kan bruges til videosamtaler. Den kan samtidig fungere som en arbejdsstation ved at tilslutte én af de nyere Macbook med Thunderbolt, og på samme tid kan man via et stik bagpå oplade sin notebook.

Skriv en kommentar til indlæget

*