Apple i strid strid EU modvind

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Apple er uden sammenligning klodens største IT virksomhed, og skovler milliarder efter milliarder ind på salg af de produkter som vi er så mange der elsker og bruger hver eneste dag. De har som så mange andre IT giganter hovesæde i Irland, hvor skatten er på blot 12,5% hvilket må siges at være meget fordelagtigt.

Ikke desto mindre er de nu kommet i meget strid modvind i EU, da de beskyldes for at have betalt brøkdel af disse 12,5% og betalt helt ned til 0,05% i skat, hvilket naturligvis betyder at de har fået en meget klar konkurrencemæssig fordel.

EU med Margrethe Vestager i spidsen er derfor ude med riven efter Apple, som de mener skylder Irland tæt på 100 millarder kroner, hvilket naturligvis er noget af et slag for den amerikanske TECH gigant. Det er naturligvis en regning de har råd til at betale, men det kan sætte spørgsmålstegn ved om de også på sigt ønsker at have hovedsæde i Irland, hvilket har fået Irland til at fare i flint og være modstander af dommen.

Det kan godt være at de betaler en meget mindre beløb, end de burde, men antallet af medarbejdere, der betaler skat, er alligevel meget vigtig for Irland, nu og på sigt.

Hvad sagen ender med, er spændende og vi følger naturligvis meget med.

Du kan læse andre tech nyheder her

 

Skriv en kommentar til indlæget

*