Apples taber sag om krænkelse af varemærke

apple

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Der er nok ikke mange, der vil betvivle at Apple er et gigantisk brand. Undersøgelser viser da også år efter år, at Apple er det mest værdifulde varemærke i verden. En undersøgelser der kom tidligere på året viste, at Apple har en værdi på 893 milliarder dollar, hvilket svarer til 5,4 billioner kroner, altså et beløb der er meget svært at forholde sig til.

Et brand der er så stort er naturligvis konstant udsat for, at der er nogen der misbruger det på anden ene og anden måde. Hvor mange steder finder der eksempelvis ikke, der laver iPhones og iPads, der sandsynlig bruger Apples velkendte logo uden at have fået tilladelse til at bruge det. Det er meget sjældent at Apple gør noget ud af disse mange krænkelser af deres varemærke. Det har de dog gjort for nyligt, da de lagde sag an mod norske Henrik Huseby, der netop er iPhone reparatør.

Henrik Huseby brugte brugte reservedele til at reparere iPhones og iPads, og det mente Apple altså krænkede deres varemærke og lagde derfor sag an. De tilbød at droppe sagen, hvis han til gengæld garanterede at han aldrig ville lave noget med Apple produkter igen. Det var dog ikke et forlig som Huseby var interesseret i, og han gik derfor i retten mod verdens største virksomhed, der naturligvis har nogle af verdens bedste advokater til rådighed.

Lige meget hjalp det dog, og det blev David der vandt i kampen mod goliat. Retten mente nemlig at der var tale om en gråzone, når Huseby bestilte skærme hjem fra Kina og udskiftede ødelagte skærme med disse. I Norge er der ingen lov om at man ikke må dette, medmindre logoet er på skærmene, og da disse var streget ud, vandt han altså sagen, og efterlod Apple med en lang næse.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*