Få din Macbook til at holde længere

Få din Macbook til at holde længere

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Som den glade ejer af en Macbook computer vil man naturligvis gerne have, at den holder i så mange år som muligt. Traditionelt set siger man at en computer holder i ca. 4-5 år inden det er tid til at købe en ny. Det er der flere årsager til, heriblandt:

  • Computere bliver med tiden sløve
  • Batteriet har en begrænset antal ladninger det kan håndtere
  • Teknologien udvikler sig hele tiden, hvis kan gøre ældre computer forældede
  • Der kan med årene opstå fysiske skader på ens Macbook
  • Ens behov overstiger hvad ens Macbook kan præstere
  • Hvis den ikke vedligeholdes ordentligt slides der mere på den

 

Når det er sagt er der dog mulighed for at få din Macbook til at holde længere end de ca. 4-5 år. Det gør sig gældende uanset om du har en Macbook, Macbook Air, Macbook Pro eller en anden model. Og får du eksempelvis din computer til at holde 2-3 år længere, sparer du altså penge her og nu. Det er både godt for din pengepung og for miljøet.

Løbende vedligeholdelse
Først og fremmest bør du løbende vedligeholde din Macbook. En af synderne der kan accelerere slitagen er ophobet støv indeni. Støv samler sig nemlig om hardwaren i din Macbook, hvilket øger temperaturen, som så øger kølerens hastighed og energiforbrug. At fjerne støv er dog ikke bare ligetil. Du må nemlig ikke bruge en støvsuger. I stedet bør du nænsomt fjerne støvet, gerne hver andet år. Ved du ikke hvordan du gør, kan du få et kyndigt værksted med speciale i Macbook reparationer til at gøre det.

Udskift batteriet
En anden ting du kan gøre er, at udskifte batteriet når det er blevet slidt op. På Mac computere kan du tjekke batteriets sundhedsmæssige status ved at holde alt-knappen inde og klikke med musen på batteri-ikonet oppe i hjørnet. Der vil den fortælle dig om batteriet bør udskiftes. Igen er det bedst at få en professionel til at gøre det.

Skift fra HDD-harddisk til SSD
Har du en ældre Macbook computer indeholder den muligvis en HDD-harddisk. Disse harddiske er langsommere end de mere moderne og tidssvarende SSD-harddiske. Et skifte fra HDD til SSD kan ligeledes øge ydeevnen og hastigheden på din Macbook betydeligt.

Skriv en kommentar til indlæget

*