iPad 4 priser – den nye iPad Retina

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

I denne artikel, går vi dig igennem mulighederne for at finde den helt rigtige iPad 4 til netop dig og dit behov. I artiklen vil du kunne finde priser på alle de forskellige iPad 4 modeller, samt forskellige forhandlere der sælger de pågældende modeller billigst.

iPad Retina eller iPad 4

Inden vi kommer til priserne på de mange forskellige iPad 4 modeller, vil vi kort gennemgå de ændringer den nye iPad 4 har gennemgået, sammenlignet med den anden Nye iPad, nemlig iPad 3, som blev frigivet tidligere i år (2012).

Den nye iPad Retina kommer med en Dual-core A6X processor, med indbygget Quadcore grafik. Denne CPU, er præcis den samme som man finder i den spritnye iPhone 5. Processoren er væsentligt hurtigere end dens forgænger og med det samme du prøver den nye iPad 4, vil du mærke at bevægelserne er langt mere flydende. Du kan bladre igennem så mange applikationer du vil, uden at der forekommer ventetider.

Den tidligere ”Nye iPad”, havde også Apples egen processor i sig, men her var der tale om en 5. Generations processor og ikke en 6. Genereations som der forefindes i iPad 4 eller iPad Retina om man vil. For den helt præcise specifikation af iPad 3 processoren, var at den kørte med en Dual core, 1000 MHz (eller 1GHZ), ARM Cortex-A9 og processornavnet var A5X.

Til sammenligning kører den nye A6X processor som iPad 4 har, med en clockfrekvens på hele 1.3 GHZ. Både iPad 3 og iPad 4 har 1 GB ram i sig indbygget, som på grund af den lynhurtige CPU og grafikchip er mere end rigeligt til at køre selv de mest krævende spil.

Priser
På prissiden er der ikke sket det store i forhold til iPad 3, der er faktisk ingen, overhovedet. Startprisen på iPad 4 er præcis den samme, som den var på iPad 3 og der er dermed tale om en direkte udskiftning. iPad 3 vil snart ikke blive solgt mere og det sker sådan set i forbindelse med at Apple har droppet nummergivningen af de nye iPads. Den nye iPad 4 hedder derfor i princippet slet ikke iPad 4 men iPad Retina, hvor i mod 3eren gik under navnet ”The New iPad”.

Prisen starter lige under 4.000 kr.
Den billigste iPad 4 Retina model er Wifi uden 3GS/4LTE understøttelse og med kun 16 GB data, den kan hos de billigste forhandlere erhverves for lige under 4.000 kr. Inkl. Moms. Og denne model vil også i langt de fleste tilfælde være rigeligt for de fleste, men vil man op og have flere GB lagring, hvis man benytter mange apps, musik og videoer mv. skal man ligge en smule flere penge. Faktisk går den dyreste iPad 4 model helt op til 6.000 kr. Ved de dyreste forhandlere, den omtalte model, den største iPad 4 model, kan dog erhverves til omkring 5.500 kr. ved den billigste forhandler, som du kan finde i vores prisoversigt. Den største iPad 4 model har selvfølgelig LTE (Turbo 3G) understøttelse og så har den ikke mindre end 64 GB dataplads.

Kameraet
Det almindelige frontkamera, det som man blandt andet benytter til Facetime er blevet forbedret med hele 1 megapixel, på iPad 3 havde kameraet kun et 0.3 megapixel kamera, som ikke er specielt prangende og nu har det altså hele 1.3 megapixel. For dem der ikke syntes at dette lyder af så meget, skal man huske på at megapixel ikke fortæller hele historien om et kamera. På bagsiden af iPadden, finder man et 5 megapixel kamera, hvilket er det samme som man fandt på iPad 3, der er altså ingen ændringer på bagkameraet på iPad 4 i forhold til iPad 3.

iPad 4 med nyt stik
En helt fundamental ændring på iPad 4 er stikket, det er nemlig blevet ændret og der bruges derfor ikke længere den velkendte 30 pins connector men nu en mere tidssvarende lightning-connector. Det er samme stik, som man også benytter på iPhone 5, men har du ikke en iPhone 5, må det erkendes at dette er et irritationsmoment uden lige, at skulle have to opladere med, hver gang man skal ud. Heldigvis, kan du blot medbringe USB delen af stikket,

Skal jeg opgradere til iPad 4 Retina?
Det er et godt spørgsmål og det kan kun besvares med et andet spørgsmål er du tilfreds med din nuværende iPad? Hvis du ikke oplever at din iPad kører langsomt og at du er fint tilfreds med hvordan den håndterer dine applikationer, vil vi faktisk ikke anbefale dig at opgradere. Det eneste du får er en let hurtigere iPad, dog med en meget klarerer og forbedret skærm. Hvis hastighed er et must for dig, så opgrader til den nyeste version, for hastighedsforskellen er markant, den er ligeså markant som den man mærker fra et skift fra iPhone 4S til iPhone 5.

Hvis du er krævende i forhold til opløsningen og skærmkvalitet, ja så er det også en god idé at opgradere. Dog er det vores vurdering at du skal sidde med en iPad 1 eller iPad 2, førend du bør investere i den nye iPad Retina.

Skriv en kommentar til indlæget

*