iPod Touch 5G

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Allerede inden Apples populære iPod så dagens lys, har det været eftertragtet at eje en transportabel musikafspiller. I 1970’erne kom Walkman’en på gaden, senere fulgte discman’en og derefter mp3-afspilleren. Den 23. oktober 2001 lancerede Apple, så det produkt, der siden skulle vise sig – som mange af deres andre produkter – at blive det mest foretrukne og eftertragtede i sin kategori, nemlig iPod’en.

Udgaven, der kom på markedet som den første, var iPod Classic, der siden er blevet lavet i 6 generationer. I 2004 blev den efterfulgt af den lille iPod Mini, og som navnet antyder, er det en mindre udgave af den klassiske. Tidligt i 2005 kom en ny lillebror i familien – iPod shuffle, der er den hidtil mindste version. Senere samme år blev Mini erstattet af en lang række Nano udgaver, mens det seneste nye familiemedlem er iPod Touch, der samtidig er den mest avancerede og funktionelle.

iPod Touch – It has fun written all over it

Som sloganet tydeligt fortæller, er iPod Touch ikke bare en transportabel musikafspiller, men meget mere end det. Det er i alt sin enkelthed det tætteste en iPod kommer på en iPhone uden at være det. Udover at kunne afspille musik, video og andre medier i høj kvalitet, kan de nyeste generationer også fungere som en håndholdt spillekonsol og som en personlig, digital assistent med kalender og alarm. Takket være den flotte grafik, Wi-Fi og touch skærm byder den på et hav af muligheder, der især afspejler sig i spil og internetadgang.

4 generationer

Ligesom alle de andre i familien udgives iPod Touch også i flere forskellige generationer, og netop nu ventes der i spænding verden over på den 5. i rækken. Herunder kan du se tidslinjen:

–        2007: Første iPod Touch

Den sætter nye standarder for iPods med sin touch skærm og giver muligheder for andet end blot afspilning af medier.

–        2008: iPod Touch 2. generation

Den får styresystemet IOS 2.0, mikrofon samt volumeknapper. Den får desuden også adgang til App Store.

–        2009: iPod Touch 3G

Styresystemet opdateres til 3.1, og der tilføjes funktioner som Voice Control og Voice Over.

–        2010: iPod Touch 4g

Seneste udgave er altså den fjerde i rækken, som i oktober 2011 også er blevet lanceret i hvid som mange af de andre Apple produkter. Indtil videre er iPod Touch 4G altså den nyeste version, og den indeholder blandt andet A4-chip og styresystemet iOS 4.1, der i 2011 blev opgraderet til iOS 5, mens det nye frontkamera giver adgang til blandt andet Face Time. Desuden kan man med den fjerde generation også sende iMessage til andre enheder med IOS 5. Foruden dette har den stort set samme design, som vi kender det fra iPhone 4.

Forskellen på iPhone og iPod

Selvom iPod’en minder utrolig meget om en iPhone som fx det samme styresystem, forhindrer det ikke umiddelbart Apple i at sælge et hav af dem. I marts 2011 var der blevet solgt intet mindre en 60 millioner på verdensplan! Dette skyldes, at iPod’en rummer en række vigtige funktioner, som adskiller den fra telefonen, og derved gør det attraktivt at eje begge dele. iPod’en har ikke GPS eller kompas og kan heller ikke ringe eller sms’e i traditionel forstand, hvilket gør den tyndere og lettere, og derfor nemmere at have med sig.

iPod Touch 5G’s udgivelsesdato

De fire foregående generationer er alle udkommet i starten af september og med et års mellemrum. Da fjerde generation udkom i september 2010, havde de fleste sat næsen op efter at kunne få fingrene i den nyeste 5G i starten af september 2011. De forventningsfulde mænd og kvinder verden rundt blev imidlertid gevaldigt skuffede, da det viste sig, at Apple rykkede udgivelsesdatoen til et stadig uvist tidspunkt. Herefter har der spiret rygter om en lancering i oktober, som viste sig heller ikke at holde stik.

Nyeste rygter vil vide, at den kommer på markedet først i år 2012, mens andre rygter peger i retningen af, at Apple springer et år over, og derfor venter med lanceringen til september 2012. Apple har ikke selv meldt noget ud, men flere steder på nettet forsøger forskellige folk at forklare udskydelsen med Steve Jobs pludselige og sørgelige bortgang. Der er også forlydender om, at iPod Touch 4G i hvid skulle være en slags kompensation, men alt dette er blot rygter.

Rygterne om iPod Touch 5G

Ligesom der med udgivelsesdatoen har løbet en masse rygter på diverse hjemmesider og blogs på nettet, kan man ligeså finde en lang række bud på, hvad den nye iPod kommer til at indeholde. Apple selv har endnu ikke afsløret noget, så det er vigtigt, at man holder sig for øje, at det blot er gætterier, der florerer. De fleste mener, at den nye generation er værd at vente på, da den vil indeholde en serie af nye og bedre funktioner som fx en radio, der kan spille uden Wi-Fi og et forbedret kamera, hvis kvalitet i høj grad overstiger det foregående. Det menes også, at grafikken bliver væsentligt bedre, således at spiloplevelsen bliver op til 9 gange så god som i forgængeren!

Enkelte steder på nettet forlyder det, at den nye udgave ingen fysiske knapper vil have, og derfor vil fronten blive én stor touch screen. Andre steder menes der at komme sim-kort til afspilleren, men dette rygte er der imidlertid ikke stor tiltro til blandt de mange fans.

Der ventes i spænding

Uanset, hvilke funktioner og hvilket design den nye iPod Touch 5G kommer til at have, er der ingen tvivl om, at der sidder utrolig mange Apple fans rundt om i verden og venter i spænding på. Man kunne have forventet, at udgivelsen ville blive inden jul 2011, så der var mulighed for, at der ville ende et par stykker under juletræerne, men ifølge rygterne når den ikke med på ønskelisten før til 2012. Som tidligere nævnt er det kun rygter, og derfor er intet endnu sikkert…

Skriv en kommentar til indlæget

*