Kan Apple sagsøges for overdrevne priser i App-store

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Højesteret har åbnet døren for iPhone-brugere til at sagsøge Apple over for høje priser i App Store.

Spørgsmålet er bare, om forbrugernes klager over priserne ligger hos Apple eller app-udviklerne selv.

Kendelsen kan teoretisk have indflydelse på millioner af iPhone-købere af apps, men det er ikke klart, hvor mange der vil blive kvalificeret som reelle søgsmål. Det er heller ikke klart, hvordan lovens erstatning for antitrustovertrædelser vil blive fordelt, hvis Apple taber. Faktum er dog, hvis de enkelte brugere ønsker at søsætte et søgsmål, at de skal have fat i en god erstatningsadvokat.

David Frederick, advokaten, der repræsenterer forbrugere, er enig i, at “der ikke er nogen mellemmand i denne særlige transaktion,” som Apple ellers havde fastholdt. Virksomhedens antitrustovertrædelse, sagde han, ligger hos selve App Store.

En føderal distriktsdommer afgav oprindeligt dom til Apples fordel. Men et panel fra U.S. Court of Appeals for den 9. Circuit i San Francisco tilsidesatte beslutningen sidste år og mente, at forbrugerne var direkte købere af iPhone-apps. Højesterets afgørelse fastholdt denne dom.

Chief Justice John Roberts, advarede under mundtlige indlæg om, at både forbrugere og appudviklere ikke burde være i stand til at sagsøge virksomheden for den samme påståede overtrædelse. Gorsuch sagde, at kun en af ​​disse grupper kan betale det, han kaldte “monopoly rent.”

Men Kagan sagde, at de to grupper har forskellige tab – forbrugere gennem højere priser og udviklere gennem reduceret salg.

Virksomheden beskylder App Store for at være årsagen til “konkurrence og vækst i appudvikling, hvilket fører til millioner af job i den nye appøkonomi og letter mere end 100 milliarder dollars i betalinger til udviklere over hele verden.”

Trump-administrationen var side om side med Apple, ligesom det amerikanske handelskammer og flere computer- og softwaregrupper var i denne sag. På den anden side var 31 stater og grupper imod antitrustaktiviteter.

Sagen er endnu ikke afgjort, men det bliver i sandhed interessant at følge med i, hvor denne sag ender henne.

Skriv en kommentar til indlæget

*