Mac spil

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Det er svært at benægte, at Apple er en virksomhed i rivende udvikling – og det samme gælder deres produkter. Siden Apple sendte deres første Macintosh computer på markedet i 1984, er der sket en enorm udvikling, ikke bare med selve computerne, men også med de muligheder, der nu medfølger. Længe var det langt fra gamernes foretrukne spillecomputer, og mange valgte Windows frem for Apples alternativ. Det er der imidlertid også blevet ændret på.

Se stort udvalg af spil til Mac, klik her!

Den spæde start for Mac spil

I starten var der ikke mange fordele ved at eje en Mac, hvis man var spilinteresseret. Grunden hertil var, at de færreste spilvirksomheder udviklede spil, der kunne anvendes til Apples computer. Det viste sig at blive spilbutikken Steam, der blev de første til at lancere spil, som kunne downloades til Mac. Steam er en af verdens største og førende online spilbutikker og står bag successpil som Counter Strike og Left 4 Dead 2. Lanceringen fandt sted i maj 2010 og senere fulgte flere spil på hjemmesiden. Valve, der er firmaet bag Steam, samarbejder også med andre spiludviklere som Sega og Electronics Arts, hvilket var medvirkende til, at der hurtigt kom flere og flere spil, der kunne anvendes på de specielle computere.

Utallige hjemmesider tilbyder spil til Mac

I dag er der et hav af hjemmesider, der tilbyder spil, som kan hentes ned på Mac. Man kan nu få stort set de samme spil som til pc’er med Windows, og endda en hel del flere. Blandt de mange spil finder man en lang række af de populære og klassiske computerspil som SIMS, FIFA og syvkabale. Desuden udbydes der nu også online spil, som ikke behøves at hentes. Der er tale om mindre spil, der kan spilles i browseren og derfor er downloading ikke nødvendigt. Disse spil er for det meste gratis, og det er især klassiske spil som Yatzy, Backgammon og andre kort- og brætspil, der findes i disse online udgaver.

Apple kommer selv på banen med Mac spil

Den 6. januar 2011 kom Apple selv på banen med en App-Store til Mac lig med dem, der i forvejen fandtes til både iPad og iPhone. Det er en slags online butik, hvor man kan downloade forskellige spil og software til sin Mac pc. Priserne ligger som maksimum omkring 30 danske kroner eller herunder, og nogle er endda gratis. Fx kan man her hente det populære spil Angry Birds, som de fleste kender fra deres iPhone. Spillet blev udviklet i 2009 af Rovio Mobile, og går i al sin enkelthed ud på at skyde grise ned med vingeløse fugle ved brug af en slangebøsse.

Mac computeren

Som tidligere nævnt kom den første Macintosh computer på markedet i 1984, og med tiden har Apple udviklet en lang række af både stationære og bærbare computere, hvortil de med jævne mellemrum kommer med forbedringer og nye versioner. Fx opgraderer og opdaterer de jævnligt OS X, der er deres grundlæggende styresystem. Dette er også med til at gøre Mac til en bedre og bedre pc at spille på. Det skyldes nemlig, at grafikken løbende udvikles og forbedres, så det bliver mere attraktivt at vælge denne som spillecomputer.

Skriv en kommentar til indlæget

*