MacBook Pro – Verdens nummer 1

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Historien om MacBook Pro strækker sig godt 6 år tilbage i tiden. Den første model blev introduceret den 10. januar 2006, og markerede dermed et lille stilskifte hos Apple. Det var nemlig den første bærbare computer fra Apple, der blev leveret med en Intel-processor. Inden MacBook Pro hed deres serie af bærbare computere PowerBook, men produktionen af disse sluttede og MacBook tog over. Modellerne kan købes i tre forskellige skærmstørrelser, 13, 15 eller 17 tommer, men sådan har det ikke altid været.

Generelt har der været brugt to forskellige designs til MacBook Pro. Den første var mere eller mindre en kopi udseendesmæssigt af PowerBook modeller, mens de senere modeller fik et ansigtsløft og et ”unibody” opgradering, hvor hele modellen er lavet i et stykke aluminium. Den første unibody udgave kom oktober 2008, og ligner i grove træk den som vi kender i dag.

På de blot snart 6 år er det sket en rivende udvikling med de forskellige modeller, ikke mindst når det kommer til hastigheden af processoren og mængden af hukommelse der er tilgængelig, her følger et lille overblik over udviklingen.

Den første MacBook Pro – Intel Core Duo

Den absolut første MacBook Pro kom i en 15,4 tommer udgave i januar 2006, sidenhen blev familien udvidet med en 17 tommer, mens en 13 tommer udgaven af Pro’en først kom tilbage i 2009, og altså lod vente på sig i nogle år.

Som nævnt ovenfor så var MacBook Pro den første Apple computer, der kom med en Intel processor. Og den første generation af MacBook Pro kunne fås med enten 1.83, 2.0 eller 2.16GHz Intel Core Duo og havde 512 eller 1GB ram. Harddisken var på enten 80, 100 eller 120 GB, mens de alle var udstyret med AirPort Extreme og Mac OS X.

 Intel Core 2 Duo

Der skulle ikke gå meget mere end et halvt år fra lanceringen ad den første MacBook med en Intel Core Duo processor til Apple var klar med en hurtigere Core 2 Duo. De kom ligeledes i en 17 og en 15,4 tommer udgave, men der var stor forskel på hastigheden af dem. De første Core 2 Duo modeller blev leveret med en 2.16 eller 2.33 GHz processor, mens de nyeste og hurtigste er på 2.8GHz. Fra 2007 kom der også LED backlighting i skærmen ligesom harddisken blev større, og grafikkortet gik fra at være et ATI Radeon og til et NVIDIA GeForce, som igen senere er blevet skiftet ud.

 Det var også i Core 2 Duo modellerne, at Apple første gange introducerede deres 13 tommer model, det var dog først i 2009 og indtil da, fandtes den altså kun i 2 udgaver. Justeringerne har været mange, og i 2008 blev der tilføjet indbygget kamera. Indtil 2011 var det et iSight kamera der sad i der kunne filme i 640 x 480.

 Core i5 & i7

I midten af 2010 introducerede Apple første gang modeller med de nye Core i processorer, der har overtaget efter Core 2 duo. Det er også Intel der står bag Core i processorne. Den helt store forskel ligger i, at Core i er baseret på Nehalem teknologien.

En af de væsentlige forskelle ved Core i i forhold til Core 2 Duo er, at Core i processorerne blandt andet inderholder Turbo Boost og integrerer hukommelsescontrolleren på den samme chip som processoren, hvilket gør at den arbejder hurtigere.

Den hurtigste model der kan fås i øjeblikket er en 2,7GHz Core i7 processor, hvilket samtidig også er en af de hurtigste computere der kan findes på markedet. Med hurtigere processorer følger naturligvs også alt det andet. De er således blevet voldsomt opgraderet, når det kommer til harddisk, hukommelse osv.

De nye modeller leveres således som standart med 4GB ram og minimum 250 GB harddisk, hvor flere af dem har 500 GB (naturligvis med mulighed for udvidelse). Skærmopløsningen har siden 2008 været på 1440 x 900, samtidig er batteriet også blevet langt stærkere, hvilke gør, at MacBook Pro stadig er blandt de bærbare computere, der kan holde strøm i længst tid, hvilket gør dem perfekte til at have med på farten.

 Fra i år (2011) er det indbyggede kamera også gået fra at være iSight til et FaceTime kamera, med en HD opløsning på 720p.

Der kommer hele tiden nye modeller og opgraderinger til, og der er ikke noget der tyder på, at det er en udvikling der vi stoppe. Især ikke eftersom populariteten stiger og stiger, og men ser flere af dem i gadebilledet.

Skriv en kommentar til indlæget

*