Reparation af Mac-computere

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Siden Apple for første gang begyndte at sende varer på markedet, er efterspørgslen steget enormt, og i dag er deres produkter stort set blevet hvermandseje. Det er lige fra iPhone, iPod og iPad til Mac bærbare og stationære computer, og tallene taler deres eget tydelige sprog. Med 2,13 millioner solgte Mac computere i 2011 på verdensplan er der ingen tvivl om, at Apple nyder stor succes.

Reparation af Mac
Med så stort et antal computere ude blandt befolkningen er det ikke mærkeligt, at værksteder og firmaer, der tilbyder reparation af Mac også er steget gevaldigt i de seneste år. Der findes næsten reparatører over alt i hele landet, og især i de store byer som København, Odense og Århus er der stor konkurrence på området. Det har også medvirket et boom i de uautoriserede værksteder, som tilbyder kortere ventetid og lavere priser end de autoriserede. Det har skabt mange diskussioner om, hvorvidt det er klogt at få sin Mac repareret hos et firma, der ikke er autoriserede til opgaven.

Min Mac er gået i stykker. Hvad gør jeg?
Er den gal med tastaturet eller har skærmen eller coveret fået en flænge? Så er det bedste råd at indlevere den dér, hvor du købte den. Alle computere fra Apple har desuden 1 års garanti fra den dag, den blev købt. Så går den i stykker inden for det første år, er det klart en fordel at gå tilbage til stedet, hvor du købte den og få den gratis repareret. På de fleste Mac er der også gratis support i 90 dage. Det betyder, at du uden omkostninger kan ringe og få vejledning og hjælp til din nye computer inden for de uger.

Priser på reparation af Mac
Er din Mac gået i stykker, efter garantien er udløbet, er det en god idé at tjekke priser hos de forskellige firmaer, der tilbyder reparation. Det kan nemlig ofte let gå hen og blive en meget dyr affære at få sin computer repareret, da det kræver oprindelige reservedele, og der er stor efterspørgsel på dem. Bor man i eller i nærheden af en storby, har man klart de største fordele, da der i de største byer findes en lang række værksteder. Internettet er ofte et godt sted at starte, da man kan få et uforpligtende overblik over, hvor man billigst og bedst kan få repareret sit Apple produkt. Nogle firmaer tager nemlig penge for at lave en vurdering af prisen på en reparation.

Udvidet garantipakke fra Apple
Apple har gjort det muligt at udvide garantien på deres produkter, heriblandt Mac. Løsningen hedder AppleCare Protection Plan og giver i stedet for den normale garantiperiode på 1 år, dækning i 3 år i stedet. Dækningen gælder fra købsdatoen og dækker reparationsomkostningerne for skader eller defekter inden for de første 3 år. Oven i dette inkluderer løsningen også gratis adgang til tekniske eksperter i de 3 år, som kan hjælpe, guide og vejlede i forhold til computeren.

Forsikring af Mac
Da det netop kan være ret så pebret at få foretaget en reparation af en Macintosh computer, kan det være en fordel at forsikre sin pc eller andre Apple produkter. Fx som ved garantipakken fra producenten selv. En lang række andre firmaer tilbyder også forsikring af Apple produkter. Det er både forhandlere af produkterne, men også forsikringsselskaber, der tilbyder en sådan forsikring. Hvis man ofte er uheldig med sit elektroniske udstyr, kan det klart være en fordel at vælge at forsikre sig. Det er firmaer lige fra Tryg, Humac og selvfølgelig også Apple, som tilbyder disse forsikringer, der både kan dække tyveri, totalskade og andre defekter.

Skriv en kommentar til indlæget

*