2 milliarder til Tim Cook

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Apple er verdens største virksomhed målt på børsværdi, hvor den gigantiske virksomhed er vurderet til mere end svimlende 500 milliarder dollars. Og omend dette måske ikke er den faktiske værdi, er det naturligvis intet mindre end imponerende.

Og hvis man er verdens mest værdifulde virksomhed, så skal chefen naturligvis også være den bedst betalte og det kan Tim Cook da også kalde sig nu. Sidste år sikrede han sig nemlig en løn på mere end 2 milliarder, hvilket uden sammenligning gør ham til den bedste betalte CEO i et børsnoteret virksomhed.

Hans løn er dog i den grad også et resultat af den måde har han drevet Apple videre på efter Steve Jobs afgang sidste år. Selve hans løn var nemlig “kun” på 900.000 dollars, hvilket er meget langt fra toppen af de bedst betalte chefer i verden, ja selv i Danmark. Han fik yderligere end bonus på det samme beløb, og selvom det i alt løber op i 1,8 millioner dollars, så er det stadig langt fra toppen.

Den helt store lønudbetaling kom i form af de aktier han fik for at tiltræde stillingen som CEO. I øjeblikket har disse aktier en værdi på 378 millioner dollars, hvilket svarer til mere end 2 milliarder kroner, og DET får ham absolut øverst på listen over de bedst betalte.

Men det kræver naturligvis også, at værdien bliver ved med at være lige så høj som den er nu. Men selvom den skal falde med 50% (hvilket nok ikke er så sandsynligt) så er det stadig omkring en milliard.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*