Apple aktie når sit all-time højeste niveau

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Det er sjovt at handle med aktier, i hvert fald når det går godt. Og noget der er rigtig sjovt er, hvis man har været så forudseende at have købt et par hundrede Apple aktier for et par år siden. I så fald er dette i hvert fald en god nyhed for aktie porteføljen.

Aktien er nemlig en af de ganske få, der formår at trodse langt de fleste andre aktier, og gennem lang tid har været stigende. Samtidig viser den ikke tegn på at skulle falde, i hvert fald ikke i den nærmeste fremtid – nærmere tværtimod.

Om et par uger kommer Apple med et nyt kvartalsregnskab, og selvom der kun er meget meget få mennesker der ved, hvad regnskabet indeholder, så forventes det, at det bliver endnu et fantomresultat. Og selvom det altså udelukkende er baseret på spekulationer har det fået Apple aktien til at stige.

Således blev AAPL aktien (som den hedder) forleden handlet i 427 dollars, hvilket er det højeste niveau aktien nogensinde har været på. Tilbage i 2008 kunne aktien købes for lige omkring 100 dollars, og det er der nok mange der ville ønske de havde gjort i dag og dermed firdoblet deres investering.

I midten af oktober var aktien oppe og vende ved 426,7 dollars pr aktie, men det er altså første gang at den runder 427. Det er dog ikke helt nok til at være verdens mest værdifulde selskab. Med en værdi på 427 er Apple målt ud fra aktierne nemlig 398 milliarder dollars værd, og selvom det er et helt igennem ubegribelig højt tal, så er den en smule mindre end det amerikanske energi og olieselskab Exxon Mobile, der med sine 408 milliarder er lidt mere værd, og selvom også det eneste der er vurderet til mere end 400 milliarder dollars – endnu.

En af grundene til Apple store succes er naturligvis iPhone, og sjovt nok runder den i disse dage sin 5 års fødselsdag i takt med at Apple fejrer sin højeste værdi nogensinde. Steve Jobs præsenterede den første iPhone på MacWorld Expo den 9. januar 2007 – og siden er det jo gået meget godt, og mange forventer at Apple i 2012 vil sælge mere end 100 millioner iPhones, så det er nok en god ide at beholde sine Apple aktier lidt endnu.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*