Apple giver 25 mio dollars til børnehospital

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Vi har tidligere skrevet om Apple filantropi, i forbindelse med at de matcher ansattes donationer dollar-for-dollars. Hvis en ansat har lyst til at donere 1000 dollars til en non-profit organisation matcher Apple således dette beløb, så det i stedet bliver 2000 dollars. Det er dog ikke de eneste penge Apple har givet ud i det forgangne år.

Sidste år donerede Apple således omkring 150 millioner dollars til forskellige godtgørende formål. Nu er det kommet frem hvad nogen af pengene er gået til. I følge The Verge, så gav Apple 50 millioner dollars hospitaler i Standford. De 50 millioner blev delt i to og 25 millioner dollars givet til henholdsvis hovedbygningen og 25 millioner til et nybygget børnehospital.

Det kommer naturligvis som rimelig belejligt for Apple, der i øjeblikket er ude i lidt af et stormvejr, da fabrikkerne der fremstiller Apples produkter, er kommet i mediernes søgelys på grund af horrible forhold for de ansatte, hvilket går på alt fra økonomi, til sundhed og psykisk arbejdsforhold. Selvom det er ikke direkte er Apple der er ansvarlige, så falder det naturligvis tilbage på verdens største elektronik virksomhed.

Generelt har Apple dog i den senere tid været meget mere gavmilde end da Steve Jobs var roret. Jobs havde angiveligt en filosofi der gik ud på at tjene flest mulig penge til aktionærene, der så selv kunne donere hvad de ville, da han ikke mente, at det var Apple der burde bestemme hvem der skulle have penge. Og der er Cook af en lidt anden holdning. Noget af det første han gjorde som ny chef var eksempelvis, netop at indføre velgørenhedsprojektet hvor virksomheden matchers ansattes donationer.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*