Apple meldt for vildledning

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Apple har nærmest konstant sager kørende mod konkurrerende producenter af smartphones, tablets og lignende. Deres store slagsbror har gennem lang tid været Samsung, som de har haft et utal af sager imod.

Nu møder de modstand fra en lidt mindre front her i landet, dog ikke en helt uvæsentlig. Apple er nemlig blevet meldt til forbrugerombudsmanden, og da det er forbrugerrådet der har indgivet klagen, er der nok god grund til at tage den alvorligt fra Apple’s side.

Det er ikke kun den danske forbrugerombudsmand der skal se på Apple, det er en sammenslutning af de europæiske pendanter, der har sat Apple i stævne. De mener nemlig, at Apple vildleder sine kunder, ved at lade dem tro, at der kun er et års garanti på produkterne.

Og da europæisk lov siger, at der skal være to års reklamationsret, skal Apple altså stå skoleret for de 11 europæiske lande der er gået sammen om klagen, og heriblandt er altså Danmark.

Apple har fået en bøde på 900 millioner euro i Italien for vildledningen, og de vil givetvis ikke være specielt interesseret i flere af den slags sager, så der er nok ikke tvivl om,  at de vil tage sagen meget alvorligt.

Skriv en kommentar til indlæget

*