Apple når Windows i 2014

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Der er ikke nogen tvivl om, at Microsoft’s Windows er den største spiller på markedet, når det kommer til styresystemer. Men der er heller ikke nogen tvivl om, at det er hos Apple at væksten er størst.

Og vi skal heller ikke langt ud i fremtiden inden Apple matcher Windows. I hvert fald ikke hvis man skal tro en ny undersøgelse, der er lavet af Horace Dediu for Asymco. Han mener nemlig, at i 2014 vil forskellen mellem Windows og Apple havde udlignet sig.

Det er dog alt Apple tilsammen han regner med, altså ikke blot desktop versionen men kombineret med iPad og iPhones. For 8 år siden blev der solgt 54 gange så mange Windows apparater, som der blev solgt Apple.

Nu er dette nede på 19 gange så meget, og selvom det stadig er en meget stor forskel, så kommer man heller ikke uden om, at den er en meget stor forskel, så er udviklingen gået meget stærkt for Apple. Alligevel er hans undersøgelse dog ikke specielt dokumenteret, men virker mest af alt som et kvalificeret gæt.

For kort tid siden annoncerede Microsoft, at de udsender deres egen tablet (Surface). Hvorvidt den kommer til at spille en afgørende rolle i deres markedsandel vil tiden vise, men det må nok betegnes som tvivlsomt. Der er ikke nogen, der for alvor har formået at kunne true Apple, når det kommer til markedet for tablets.

Skriv en kommentar til indlæget

*