Apple regnskab skuffer

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Det er altid en stor begivenhed når Apple udsender et regnskab. Det plejer som regel at være forbundet med en masse vanvittige rekorder når det kommer til omsætning om indtjening. I går var det så tiden for endnu en kvartalsregnskab.

Der var endnu en gang plads til rekorder og styrtende mange penge. Dog var det ikke helt så meget som mange analytikere havde regnet med, og derfor blev aktien sendt 5% ned, hvilket ellers er en sjælden ting.

Det kan da også virke helt tåbeligt at aktien faldt ovenpå kvartalets resultat. Der var nemlig en omsætning på intet mindre end 35 milliarder dollars, eller mere end 210 milliarder kroner. Men analytikerne havde spået en omsætning på yderligere et par milliarder, og dermed skuffede det altså en lille smule.

Heller ikke overskuddet skulle man ellers mene, at der var en finger at sætte på. I alt blev omsætningen på de 210 milliarder kroner nemlig konverteret til et overskud på mere end 50 milliarder kroner, og det er jo stadig værd at huske på, at det blot er for tre måneder.

Det der ligger til grund for skuffelsen, er da bestemt heller ikke de hårde økonomiske nøgletal. Det er derimod det faktum, at væksten ikke har været så markant som tidligere, og at det faktisk er den laveste vækst siden 2009. Så selvom tallene er bedre end nogensinde før, så er analytikerne hård ved Apple.

Regnskabet viste også, at der er blevet 17 millioner iPads i kvartalet mod 26 millioner iPhones. Salget af iPhones var en smule under det forventede, mens salget af iPads var lidt over. iPhone salget er det seneste stykke tid begyndt at falde en smule, hvilket hænger sammen med, at Apple givetvis snart præsentere deres kommende iPhone 5, og at mange derfor venter med at købe.

Så selvom analytikerne har været lidt skuffet og sendt aktien ned, så er det noget der skal tages med en gran salt.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*