Apple sætter tech historie

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

I går kom Apple med regnskab for fjerde kvartal af 2011, og ikke overraskede præsenterede Apple nogle næsten uforståelig store tal i deres regnskab. Blandt andet så kan Apple notere kvartalet som det mest profitable nogensinde, ikke bare for Apple men for hele tech sektoren på verdensplan.

I alt blev der i kvartalet solgt 37.04 millioner iPhones og 15.43 millioner iPads. 37.04 millioner er det højeste antal en producent nogensinde har solgt på et enkelt kvartal. Dog vides det ikke hvor salgene stammer fra, Apple har nemlig ikke udspecificeret hvor mange der er solgt af de forskellige modeller. Dog er der nok ikke nogen tvivl om, at det er iPhone 4s der har trukket det tunge læs.

Sammen med iMac, iBook, MacBook, iTunes osv, så er der i alt blevet omsat for 46 milliarder dollars, svarende til mere end 200 milliarder danske kroner på blot tre måneder. Udover at de har en skyhøj omsætning, så tjener de som nævnt også mange penge. De har nemlig noteret et overskud på 13.06 milliarder dollars, hvilket kun er overgået af Exxon der i 3. kvartal af 2008 havde et overskud på 14,8 milliarder.

Derudover annoncerede Apple også har deres likvide midler bestemt ikke lider i den økonomiske krise. De har nemlig nemlig kontanter og aktiver for 97,6 milliarder dollars, mere end 500 milliarder kroner. Så hvis Apple på et eller andet tidspunkt overvejer at købe en af konkurrenterne kan de gøre det uden at blinke, dog er det svært at se hvorfor overhovedet skulle spilde tid på at købe andre konkurrenter – for der er ingen der er i nærheden af dem.

Skriv en kommentar til indlæget

*