Apple’s pengemaskine

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Forleden kom det frem, at Apple muligvis går med planer om at hæve lønningerne til deres ansatte i deres butikker i USA med op til 25%. Hvilket naturligvis vil være en fin gestus, men bestemt heller ikke ufortjent.

I den forbindelse har David Segal fra The New York TImes kigget lidt nærmere på Apple’s mange butikker, og har præsenteret en række tal, der er ganske imponerende, men også viser hvorfor de ansatte godt kunne fortjene en anelse mere i løn.

På verdensplan har Apple 363 butikker og i alt omsætter disse for 18 milliarder dollars (eller lidt over 100 milliarder kroner) om året. Og da Apple tjener omkring 26% på varerne solgt i butikkerne svarer dette til ca. 4,4 milliarder dollars i overskud på butikkerne. Undersøgelserne viser desuden, at der har været mere end en milliard mennesker i butikkerne siden åbningen af den første.

I sidste kvartal var der i USA mere end 85 millioner mennesker, der var på besøg i en Apple butik. Det er flere mennesker er der var til alle Baseball kampe i USA i samme periode sammenlagt i hele 2010.

Apple har 42.000 butiksansatte verden over, hvor langt størstedelen (30.000) arbejder i USA. En gennemsnitlig butiksmedarbejder hos Apple omsætter for 420.000 dollars om året, men bliver kun betalt lige omkring 25.000 dollars i årsløn. Så selvom lønnen skulle stige til måske 30.000 dollars ville Apple tjene styrtende på deres ansatte.

Til sammenligning omsætter en ansat i den amerikanske kæde Best Buy for omkring 37.000 dollars, hvilket vidner lidt om de summer Apple omsætter for i forhold til alle andre. Apple betaler da også deres ansatte mere end de ansatte i Best Buy – trods alt.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*