iPhones bliver ulovlige i Tyskland

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Apple har lidt et knusende juridisk nederlag i Tyskland, der kan have voldsomme konsekvenser for Apple. Nyheden kommer få dage efter, Apple sejrede over Samsung i en sag omkring patenter og kopier af designs.

Det kan godt være, at Apple kunne vinde over Samsung, men i sagen mod Motorola blev Apple den lille. Det er en sag, der efterhånden har været i flere år, men nu har fået et udfald, der altså ikke er gået Apple’s vej. Sagen drejer sig om, at Motorola krævede salget stoppet af alle enheder der benytter Apple’s Cloud-baserede tjenester, hvilket blandt andet drejer sig om iPhone 3Gs, iPhone 4 og iPad (men altså ikke iPhone 4S)

Motorola vandt sagen tidligere på året, men Apple appellerede ikke overraskende, men nu er dommen altså slået fast. Og det har allerede fået konsekvenser for Apple i Tyskland, de har nemlig fjernet iPhone 3Gs, iPhone 4 og 3G udgaver af iPad  fra den tyske Apple hjemmeside.

Det er naturligvis et stort nederlag for Apple, da Tyskland er en kæmpe marked. Der er dog også lyse sider ved sagen, blandt andet at det trods alt “kun” drejer sig om Tyskland, og ikke andre af de europæiske lande. Desuden er det som nævnt også kun de ældre modeller der er en del af forbuddet, og den nye og mest solgte iPhone 4S er således gået fri.

Skriv en kommentar til indlæget

*