Kinesere får lønstigning

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Udover de mange nyheder om Apple’s astronomiske indtjeninger, har der i det sidste års tid også være mange historier om hvordan ansatte på de fabrikker der fremstiller Apple’s produkter groft bliver udnyttet og underbetalt.

En af de fabrikker der har været under beskydning er Foxconn, der laver de fleste dele til både iPhone og iPad. Rent faktisk er Foxconn Apple’s største leverandør overhovedet, og derfor også den, der er mest opmærksomhed omkring.

Foxconn har nu hævet lønningerne betragteligt, og de kinesere der arbejder på fabrikken, kan se frem til en løstigning på mellem 16 og 25%, hvilket må siges at være en ganske pæn lønstigning.

Dermed er lønningerne på Foxconn nu også væsentlig over gennemsnittet i Kina hvor produktionsfabrikker. Om det vil få kritikken til at stilne lidt af må tiden visen, men det er i hvert faldt et stort skridt i den rigtige retning.

En arbejder på fabrikken får nu omkring 300 dollars om måneden, og selvom der nok ikke var mange af os der havde lyst til at arbejde for 1500 kroner om måneden er det en ganske hæderlig løn i Kina.

 

 

Skriv en kommentar til indlæget

*