Store lønstigninger til Apple ansatte på vej

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Da Steve Jobs levede og var hos Apple hævede han en dollar om året i løn (altså udover de flere hunderede millioner dollars det blev til i aktier). Tim Cook bliver fyrsteligt betalt og fik mere end 2 milliarder sidste år.

Det er naturligvis ikke alle i Apple imperiet, der tjener lige gode penge. Blandt dem der må tage til takke med væsentlig lavere lønninger er de tusindvis af ansatte i Apple butikkerne i USA, men nu er der måske godt nyt på vej til dem.

Forleden kom det frem, at Apple overvejede at hæve lønnen til de butiksansatte med omkring 4 dollars, efter der havde været en masse klager over de lave lønninger fra de ansatte. Det viser sig dog, at de 4 dollars måske ikke helt var retvisende, i hvert fald skriver MacRumors, at de ansatte i butikkerne kan se frem til en stigning på omkring 25%, hvilket naturligvis er voldsomt.

Det skal dog naturligvis med i den ligning, at butiksansatte i USA ligesom så mange andre steder i verden ikke er blandt de bedst betalte. I øjeblikket ligger lønningerne til en ansat i en Apple butik på mellem 9 og 15 dollars (55-92 kroner). Men det ser altså ud til, at der kan være en tiltrængt stigning på vej til dem.

Eftersom Apple hver evig eneste dag tjener millioner af dollars, er der nok også nogen der vil mene, at det bare manglede. Men man tjener som bekendt ikke penge ved at give dem væk.

Det vides ikke om lønstigningerne kommer til at gøre sig gældende andre steder end i USA, men historien melder ikke noget om globale lønstigninger, så danske Apple ansatte skal nok ikke regne med 25% mere. Til gengæld er de også ansat med nogle væsentlig mere favorable lønninger end deres amerikanske kollegaer.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*