Store virusproblemer for Apple?

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

I mange år har Apple været betegnet som noget nær sikkerheden selv, og en af de væsentlige grunde til at købe Apple har også været, at man slipper for alle de vira der er til Microsofts produkter.

En af grundene til at Apple i mange år har været forskånet, har tildels været, at der ikke har været så mange Apple brugere, og at det derfor ikke har været så attraktivt at lave en virus eller trojansk hest osv, men det har ændret sig gevaldigt inden for de sidste par år.

Apple sælger millioner af MacBook’, iMacs osv hver eneste måned, og det har også gjort det til mere spændende for virusskabere andre andre tvivlsomme typer af beskæftige sig med. Og det kan nu gå hen og volde stor skade, i hvert fald hvis man spørger flere eksperter.

Der er nemlig mange, der påpeger at Apple er mange år bagud, når det kommer lige netop dette denne problemstilling. Microsoft har arbejdet med det i flere årtier, og er langt bedre klædt på. Eugene Kaspersky, der er en af de førende eksperter går så langt som at sige, at Apple er der hvor Microsoft var for ti år siden, og derfor reelt er langt bagud. Han anbefaler dem også at kigge lidt mod hvad Microsoft har gjort.

Apple har dog i hvert fald en klar fordel, nemlig at langt de fleste af deres programmer kommer fra app store, hvor der er en vis kontrol med hvad der slipper igennem nåleøjet.

Men der er nok ikke den store tvivl om, at vi vil se flere virus angreb på Apple produkter i fremtiden.

Skriv en kommentar til indlæget

*