Er din Apple-enhed inficeret med virus? Se her, hvad du skal gøre

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Mange har den seneste tid oplevet, at deres iPhone, iPad eller Macbook er blevet inficeret med virus. Dette kommer eksempelvis til udtryk ved, at Safari bliver blokeret, og der forlanges en løsesum for at fjerne denne blokering. Se her, hvordan du slipper af med problemet.

Ransomware er en form for malware. En malware, der gør, at brugeren bliver blokeret, så der ikke længere er adgang til personlige filer, hvis ikke der betales en løsesum. Det kan ses som en form for kidnapning, hvor det blot er indholdet på din computer, der er taget til gidsel. Det kan være svært at se, hvordan du skal udenom at betale — og betaler du ikke, bliver al din data slettet. Tilsyneladende, i hvert fald.

Der er intet at frygte

Men bare rolig; der er intet at frygte. Du skal ikke gå i panik, for beskerne er falske. Men hvordan gør du så, hvis du gerne vil undgå at betale? For din enhed er jo spærret. Det er dog blot en skræmmekampagne, der hævder, at dine filer er spærret, din telefon er overvåget eller blokeret. Sandheden er, at du slet ikke har fået virus. Der er blot gemt noget JavaScript på din computer, som vises, når du åbner din browser. Det, du skal gøre, hvis du vil undgå, at din browser fortsat er blokeret, er at gå ind i Indstillinger — Safari og slå JavaScript fra eller slette din browserhistorik. Når det er gjort, kan du åbne Safari igen, hvorefter du kan bruge det som før. Husk dog at slå JavaScript til igen efterfølgende.

Brug altid antivirus

Hvis du vil være sikker på, at det ikke sker igen — så sikker, som du nu kan være — så skal du sørge for, at du har et antivirusprogram, der kan blokere for sådanne angreb. Chili Security leverer sådanne løsninger, og her får du ovenikøbet dansk rådgivning med på vejen, hvis du skulle løbe ud i problemer.

Skriv en kommentar til indlæget

*