Apple har flere penge end USA

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

At det går skidt for den amerikanske økonomi, kommer nok hverken som en nyhed eller den helt store overraskelse for særlig mange. Landet nærmer sig noget der minder om en konkurs, og skylder mange tusinder milliarder dollars væk.

Der er i hvert fald ikke nogen tvivl om, at det nok ikke er sjovt at være i deres finansministerium i øjeblikket. Så er der grund til bredere smil, hvis man sidder i Apple’s økonomiafdeling.

Vi har her på siden for nyligt berettet om endnu et rekordregnskab fra den amerikanske IT gigant. Et regnskab der viste en omsætning på mere end halvanden milliard hver dag og et overskud på omkring 40 milliarder på et kvartal.

Og når det går helt galt for USA, kan det være de skal søge til Apple. I hvert fald er det nu kommet frem, at Apple rent faktisk har flere likvide midler at gøre med end landet.

USA’s kassebeholdning er nemlig ifølge BBC på omkring 73,7 milliarder dollars, hvilket ikke kan matche Apples beholdning på 76,4 milliarder i kontanter, aktiver og værdipapirer.

Oveni dette så kæmper Apple ikke med en astronomisk gæld, ligesom det er tilfældet for USA. Og det er der en ganske simple grund. USA bruger flere penge end de tjener, og hos Apple gør man det modsatte, tjener flere end man bruger.

 

kilde: jp.dk

Skriv en kommentar til indlæget

*