Endnu et rekordregnskab

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Man kan undre sig over, om det da ingen ende vil tage. Der er dog ikke noget der tyder på det. For Apple har endnu en gang slået alle tidligere rekorder med deres nyeste regnskab.

Regnskabet er fyldt med masser af detaljer, men når alt kommer til alt, så handler det om bundlinjen og her er der ikke meget at brokke sig over hvis man er Apple aktionær. Overskuddet er nemlig steget med 125% og omsætningen er steget med lidt over 82%

3. kvartal bød nemlig på et overskud lydende på hele 7,31 milliarder dollars, hvilket i danske kroner svarer til lige godt 40 milliarder kroner. Og her er det jo værd at huske på, at der er tale om et kvartalsregnskab og altså kun tal for tre måneder.

Og omsætningen var yderst imponerende, der blev nemlig solgt iPods, iPads, iBooks, iMac, MacBooks og Apps for ca 28,5 milliarder dollars eller mere end 150 milliarder. Lidt hurtig hovedregning siger, at dette svarer til 50 milliarder kroner om måneden, eller  langt over 1,5 milliarder kroner hver eneste dag.

De nærmere detaljer

Selvom det er spændende at læse overordnede tal, så er det endnu mere interessant at kigge nærmere på, hvad der ligger til grund for den rekordstore omsætning.

Det er ikke overraskende salget af af iPhones og iPads, der især har været med til at booste salget i det sidste kvartal. Der er nemlig blevet solgt ikke færre end 20,34 millioner iPhones, hvilket er en fremgang på mere end 140% i forhold til samme kvartal sidste år.

Også på salget af iPads var der en gevaldig fremgang at spore. Der blev nemlig solgt 9,2 millioner eksemplarer, hvilket er en endnu større fremgang end på salget af iPhones. Det svarer nemlig til en stigning på lidt mere end 180%.

Også på salget af computere var der en stigning i salget. Her var det dog lidt mere beskedne stigninger der kunne noteres. Der blev nemlig solgt 14% flere, hvilket bragte totalen op på lidt under 4 millioner enheder.

Ikke overraskende var Steve Jobs begejstret for resultatet.

 

 

Skriv en kommentar til indlæget

*