Apps til alt

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

For 10 år siden, var der mere eller mindre ikke noget der hed app’s, og idag er det de færreste der grundet Apple kan forestille sig en hverdag uden. Der er mange af os, der er mere eller mindre afhængige af apps. Der er naturligvis der mere undværlige og tidsfordrivende som Facebook, Instagram, Snapchat, Wordfeud og hvad de nu ellers hedder. Men der er også NemId, Netbank og mange andre, der kan være sværere at skulle undvære.

Dette er blot for at sige, at udvalget af app’s er enorm, og der kommer hele tiden flere til. Hvis du inden 2008 havde sagt, at du om 10 år ville købe en robotstøvsuger som disse, som du ville kunne styre med din smartphone, ville folk hverken vide hvad en smartphone eller en app var, og ville derfor nok tro du var lidt småskør. Ikke desto mindre er det tilfældet i rigtig mange danske hjem, for selvom vi måske ikke er på niveau med eksempelvis Sydkorea og Japan, når det kommer til husholdnings IT, så er vi danskere vilde med ting der kan gøre livet lidt nemmere.

IOT – Internet of Things

Internet of Things er en ting der er voldsomt på vej, og selvom vi langt fra er der, hvor alle vores enheder er forbundet og online, så er vi i den grad på vej i den retning. Køleskabet bestiller godt nok stadigvæk ikke selv mælken, når man er ved at løbe tør, men man kan nemt og bekvemt bestille sine dagligvarer fra Nemlig.com, Coop og hvad de ellers hedder.

Musikken i vores hjem kommer fra apps som Spotify, Tidal og lignende, det er desuden også app’s der står for underholdningen i form af Netflix, HBO, Viaplay, DR, Tv2 Play og lignende. Alarmerne i vores hjem kan styres fra telefonen, det samme kan den førnævnte støvsuger, robotplæneklipper. Bilen i garagen kan tændes med dit fingeraftryk (hvis det ellers er en EL). Skal gardinerne trækkes ned, kan det gøres med et swipe på telefonen, ligesom du naturligvis kan åbne loftsvinduerne, hvis du kan se, at der er ved at blive for varmt, selvom du er i den anden ende af landet – eller på den anden side af jordkloden for den sags skyld.

Det er kun 10 år siden af Apple lancerede den første iPhone, og hvis man tænker over, hvad der er sket de sidste 10 år, skal man bruge fantasien godt, for at tænke, hvad der kan ske de næste 10.

Skriv en kommentar til indlæget

*