Apple betaler 300 millioner for iPad navn

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Over en længere periode har Apple haft en sag kørende med Proview International omkring navnet iPad. Det er Proview der oprindeligt ejer rettighederne til navnet, med Apple købte sig ret til at bruge det.

De var dog ikke helt enige om, hvordan disse rettigheder hang sammen og hvor de var gældende. Det var især på det kinesiske marked, at de ikke kunne nå til enighed. Det har udviklet sig til et større juridiske puslespil, men nu forlyder det dog, at sagen snart kan betegnes som afsluttet.

Det har dog ikke været gratis for Apple. I hvert fald beretter Associated Press, at Apple har accepteret 60 millioner dollars (mere end 300 millioner kroner) til økonomiske trængte Proview, og dermed har den fulde ret til at bruge navnet fremover.

Det er et stort beløb, og det er et endnu større beløb, da Apple stadig mener at have retten på deres side. Sidste gang vi hørte om sagen, havde Apple tilbudt at betale 16 millioner dollars, mens Proview krævede at få 400 millioner. Så i sidste ende endte beløbet væsentlig tættere på Apple’s tilbud end på Proview’s krav.

Det forlyder, at Apple allerede har overført pengene til Proview, og det er da også blot en dråbe i vandet i Apple’s store pengetank, ikke desto mindre så har Apple ikke for vane at tabe deres retssager, så der er nok alligevel et lidt hårdt slag for den amerikanske gigant.

Skriv en kommentar til indlæget

*