Apple om Amazon sag

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

I går kom det frem, at iPad var blevet fjernet fra den kinesiske Amazon. Det forlød at grunden var den sag der kører i øjeblikket omkring rettighederne til at brige navnet iPad, som Proview International ikke mener, at Apple har lov til.

Nu har Apple udtalt sig i sagen omkring fjernelsen af iPad i den kinesiske Amazon. Det der er grunden, har i følge Apple intet med Proview’s anklager at gøre, det er meget mere enkelt. Den kinesiske Amazon er ikke en autoriseret forhandler af Apple, og derfor bad Apple dem om at fjerne iPads.

Samtidig er der mere og mere der tyder på, at Apple ender med at få rettens ord for at de gerne må benytte iPad navnet i Kina. I Hong Kong har de nemlig vundet sagen over Proview, hvor retten afgjorde, at Apple måtte fortsætte, og at Proview blot prøvede at udnytte situationen for ar tjene penge, hvilket de altså ikke fik held med. Hvorvidt kendelsen fra Hong Kong også bliver den samme i Kina, vil tiden vise.

I 2009 sikrede Apple sig rettighederne til at bruge navnet fra Proview, men noget kunne tyde på at Proview har fortrudt, i hvert fald kræver de nu 1,6 milliarder dollars fra Apple, for at misbruge navnet.

Skriv en kommentar til indlæget

*