Apple vinder stort over Samsung

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Over de sidste par år har Apple og Samsung nærmest konstant haft verserende retslige opgør omkring patenter, designtyveri, plagiater og hvad man ellers kan finde på at juridiske stridigheder.

Langt de fleste gange, har det været Apple der er kommet bedst ud af opgørene og i de fleste lande har Apple i hvert fald som udgangspunkt fået rettens ord for at det er dem der de forurettede og Samsung der er skurken.

Et af de store slag som Samsung har måtte tag var, da deres store satsning Galxy Tab 10.1 blev forbudt i Tyskland. I et stykke tid så det dog ud til, at forbuddet ville blive ophævet, som det har været tilfældet andre steder i verden. Sådan er det dog ikke gået – tværtimod.

Den tyske domstol har nemlig besluttet sig for, at forbuddet står ved magt, og at den stadig ikke kan sælges i Tyskland. Som om det ikke var slemt nok for koreanske Samsung, så har de europæiske monopolmyndigheder indledt en undersøgelse af Samsung, fordi de har truet med at sagsøge Apple omkring deres brug af 3G.

Det strider nemlig mod et løfte som Samsung afgav i 1998, her lovede de at deres 3G teknologi ville blive delt ud på en fair måde, og ikke danne monopol med deres teknologi. Det er nemlig konkurrenceforvridende, og den slags kan blive meget dyrt for Samsung, hvis monopolmyndighederne ellers finder dem skyldige. Det kan nemlig koste op op 10% af de årlige indtægter om med en omsætning på flere hundrede milliarder er det ikke så lidt endda.

Skriv en kommentar til indlæget

*