Den nye iPad kommer endelig til Kina

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Det er ikke nogen hemmelighed, at det kinesiske marked er gigantisk. Med mere end 1,2 milliarder indbyggere og en hastigt voksende middelklasse, der har penge til rådighed, er Kina på vej til at blive en voldsomt magtfaktor på markedet for elektronik (mere end de er i forvejen).

Derfor har det uden tvivl også været et horn i siden på Apple, at de ikke har måtte sælges deres nye iPad på det kinesiske marked, på grund af en uoverensstemmelse omkring rettighederne til navnet med selskabet Proview.

For kort tid siden endte sagen med at Apple skulle betale 60 millioner dollars til det lille selskab, og har nu til gengæld den fulde råderet over navnet, og det betyder samtidig også, at de kan sende deres nyeste iPad i handlen i Kina.

Prisen på den nye iPad kommer i rimelig grad til at følge de amerikanske priser, da Apple jo ikke ligefrem er kendt for at dumpe priserne på nogle markeder. Det betyder naturligvis også, at i forhold til de kinesiske gennemsnitslønninger er en iPad meget dyr, og det er nok heller ikke den gennemsnitlige kineser, der er den umiddelbare målgruppe.

Det forventes at Kina indenfor meget få år vil blive et større marked for Apple end USA er det i dag, og derfor er de uden tvivl også tilfredse med, at de den 20. juli indenlig kan tilbyde den nye iPad til kineserne – godt tre måneder forsinket.

Skriv en kommentar til indlæget

*