Det er stadig iPad der dominerer

For et års tid siden, var det stort set kun Apple der havde noget at skulle have sagt, når det kom til markedet for tablet. I løbet af de sidste 12 måneder er der kommet mange nye producenter til, men det er ganske få af dem der har alvor har fået en fod indenfor.

En af dem det er lykkedes for er Amazon, der har haft stor succes med deres billige Kindle Fire tablet, der blot koster 199 dollars. Når tallene bliver gjort op, er det dog stadig Apple der sidder tungt på tronen som den største producent.

I sidste kvartal af 2011 blev der solgt 26,8 millioner tablets på verdensplan og på 58% af dem kan man finde et Apple logo på bagsiden, da Apple har solgt lidt mere end 15 millioner eksemplarer.

Generelt har det været et helt igennem glimrende år for tablets. I forhold til samme periode året før, er salget nemlig steget med 260%, hvilket må siges at være en ganske pæn stigning. Og der er ingen tvivl om, at markedet ikke har toppet endnu.

Apple’s salg af iPad havde også en ganske glimrende stigning på mere end 100% fra 7,3 millioner solgte til de omtalte 15,4 millioner. Men i takt med at der er kommet flere konkurrenter er deres markedsandel alligevel faldet. Således er iPad gået fra en markedsandel på 68,2% til 57,6%, men Android er steget fra 29 til 39%.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*