En iPad for en Apple aktie

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

I lang tid har Apple været lige efter Exxon, når det kommer til at være det mest værdifulde selskab i verden. De har begge længe ligget lige omkring en værdi på 400 milliarder dollars.

De sidste dages aktieoptur har dog i den grad skudt Apple forbi Exxon. Apple er nemlig i skrivende stund vurderet til at have en børsværdi på 460 milliarder, hvilket er mere end 60 milliarder mere end Exxon, der er vurderet til 397 milliarder.

De seneste rygter om, at Apple skulle komme med en iPad 3 allerede om en måneds tid, har nemlig sendt aktierne op i den ufattelige sum af 500 dollars for en aktie, hvilket uden sammenligning er det højeste nogensinde. Det betyder også, at en Apple aktie nu ca koster det samme som en iPad, så man man jo selv vælge hvad man bliver gladest for i længden. Skulle aktierne fortsætte kursen opad, vil den bedste investering dog nok være aktien, selvom iPad’en på den korte bane nok vil bringe mere glæde.

Som vi skrev forleden her på siden, så betyder den nye værdifastsættelse også, at Apple nu er mere værd en konkurrenterne fra Microsoft og Google – altså tilsammen. De er også lige så meget værd som alle andre smartphone producenter -ligeledes tilsammen.

Hvilket nok er sjovere hvis man er storaktionær i Apple end hos de andre. Desuden har Apple omkring 100 milliarder i rede penge, så hvis de skulle få lyst til en shopping tur, kunne det også ordnes uden de helt store kvaler.

Skriv en kommentar til indlæget

*