Nummer 1: Apple – nummer 2: Dr. Dre?

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

For 15 år siden skulle man være godt inde i hip hop miljøet for at kende Andre Young aka. Dr. Dre. Men siden han var med til at starte gangsterrap bølgen i firserne i verdens måske bedste hip hop ensemble N.W.A, er der sket meget.

Udover at han har tjent styrtende med penge på sin egen musik, har han tjent endnu flere på sit pladeselskab Aftermath der har kunstnere som Eminem, 50 Cent, The Game og mange andre i sin stald.

Det har dog aldrig været nok for den gode doctor, at være en af musikbranchens største kanoner, han vil være større end musikken, og han er godt i gang med at blive det.

Sammen med Interscope bossen Jimmi Iovine stiftede han i 2006 Beats Electronics, der efterfølgende er blevet en kæmpe forretning. Det er primært på grund af de fantastiske og yderst hypede hovedtelefoner Beats by Dr. Dre, at Beats Electronics sammen med Monster Cable, er blevet til en stor millionforretning.

De meget karakteristiske hovedtelefoner er at finde rundt om stort set alle kendissers halse. Men at være kongen af hovedtelefoner har heller ikke været nok, og han har også leveret lydsystemer til Chryslers store modeller, ligesom han har været med til at udvikle Beats Audio til HP computere. For et par måneder siden blev det så annonceret, at han Beats Electronics har indgået et stort samarbejde med HTC.

Samarbejdet går ud på at Dr. Dre og Jimmi Iovine solgte omkring halvdelen af selskabet til HTC for omkring 300 millioner dollars, og at HTC’s high-end modeller vil blive leveret med Beats Audio og et specielt headset.

Men det er stadig ikke nok for Dr. Dre. Han har nemlig planer om at skulle overtage alt der har en højtaler indbygget, og han vil være den største. Det vil sige, han vil være den andenstørste, for han ved godt hvem der sidder på magten.

“Jeg prøver at være den største efter Apple, og den største efter Apple er bestemt ikke nogen dårlig position” udtaler han ifølge GlobalGrind.

På trods af at Beats Electronics er delvist ejet af HTC, kan man stadig købe deres anbefalelsesværdige hovedtelefoner i Apple Store, hvilket også vidner om kvaliteten, da Apple ikke sælger hvad som helst.

Skriv en kommentar til indlæget

*