Top 10 iPad Apps

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

iPads er blevet rigtig populære de senere år, og det forstår man naturligvis godt. Men hvis du skal have det optimale ud af din iPad, så skal du også have de bedste apps. Det varierer selvfølgelig fra person til person, hvilke typer apps man foretrækker, men vi har alligevel forsøgt at samle en kompetent top 10 over fede apps, som du bare skal have til din lækre iPad:

Dropbox

Mange kender måske allerede Dropbox, fordi de bruger det på computeren. Programmet er et såkaldt cloud computing-program, dvs. du gemmer dine filer på en server og ikke på din egen computer. Fordelen er, at du kan tilgå dine filer fra alle computere (eller iPads), du kan bruge tjenesten som back-up på dine vigtigste filer, og det er nemt at dele mapper og filer med andre. Det første 2 GB plads er gratis.

Flipboard

Er du storforbruger af sociale medier og desuden nyhedshund i særklasse, er Flipboard lige noget for dig. App’en kombinerer nyheder fra bl.a. Facebook og Twitter i et lækkert layout, der gør det meget overskueligt. Derudover er der mulighed for at se andre sider – fx nyheder om sport, design, osv. – på programmet.

Angry Birds

En iPad er på mange måder et legetøj, og dertil hører naturligvis et godt spil eller to. Et af de spil, som har fanget allerflest mennesker over hele verden, er Angry Birds. Spillet går i al sin enkelthed ud på, at du skal skyde (vrede) fugle af sted mod sagesløse grise. Hvis du eliminerer alle grise på det fastlagte antal fugle, vinder du banen. Spillet har mange forskellige udgaver og kommer både som gratis lite-version og som udvidet udgave med flere baner og endnu mere afhængighed.

iMovie

Er du vild med at optage film på din tablet, og vil du gerne have en app, der kan tilbyde nem og god videoredigering, er iMovie programmet for dig. Det er behøver faktisk ikke nærmere introduktion, for det er så lettilgængeligt og brugervenligt, at du hurtigt selv finder ud af alle funktionerne. Der er mange fede effekter og overgange, og det er måske et godt sted at starte, hvis du vil være den næste store filmproducent.

Trillian

Kan du lide at chatte? Bruger du fx Facebook, MSN eller en af de mange andre chat-systemer, som nettet tilbyder, kan du med fordel samle dem. Trillian er programmet, der samler alle dine chat-funktioner, og selvom fx Facebook ikke er åbent, kan du stadig være online, og du får blot en besked om, at folk vil chatte med dig. Smart og velfungerende.

Rejseplanen

Hvis du jævnligt bruger offentlig transport, ved du, hvor svært det kan være at finde rundt i tog, bus og evt. metro. Skal du fx tjekke alt på computeren på forhånd, eller hvad nu hvis en afgang glipper? Med Rejseplanens app kan du hurtigt indtaste din ønskede destination, og så kan programmet ud fra din position udregne den hurtigste rejse med offentlig transport.

MobilBank

De fleste danske banker tilbyder i dag en app á la netbank. Forskellen er selvfølgelig bare, at du her kan have din bank med dig rundt over alt. De fleste bank-apps kræver blot et kodeord for at kunne se kontobevægelser og deslige. Men hvis du skal overføre penge eller indbetale girokort, skal du logge på med NemID. Det er måske også meget godt for din egen sikkerheds skyld.

Pages

Har du nogen sinde drømt om at have Word på din iPad, så har du nu chancen for at få noget mindst lige så godt. Pages er Apples svar på Word og fås også på Mac. Programmet er normal tekstbehandling, som dog er kortet lidt ned til iPad-versionen (ift. Mac). Ikke desto er det programmet, hvis du skal foretage seriøs tekstbehandling, og så er det dejligt nemt at bruge og veltilpasset iPads brugerflade.

SoundHound

Står du nogen sinde og tænker, hvad pokker det er for en sang, de spiller i radioen, fitnesscentret eller måske på diskoteket? Og bliver du også frustreret, når du ikke kan finde ud af, hvad de fede nummer hedder, så kan SoundHound måske hjælpe dig. Programmet fungerer ved, at du sætter det til at optage, og så forsøger det at matche musikken op mod en stor database af numre og fortæller dig så, hvad du lytter til. Der findes både en fuld version med flere funktioner og en lite-udgave.

StumbleUpon

Du kender måske StumbleUpon fra internettet. Konceptet er ret enkelt og ligetil. Hvis du falder over noget sjovt, spændende, tankevækkende eller på anden måde interessant, kan du nemt dele det med alverden. Du kan både dele artikler, videoer, billeder osv., og jo flere gange elementet bliver delt af andre, desto højere på StumbleUpons ranking kommer det. Hvis du tilbringer meget tid med at vente, rejse eller på anden måde skal have tiden til at gå, er app’en uundværlig.

Skriv en kommentar til indlæget

*