Top 10 iPad spil

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

En iPad kan naturligvis mange ting, og den kan bruges til mange seriøse eller praktiske formål. Det er den også god til. Men for mange er den immervæk et legetøj, hvor spil fylder meget. Men hvilke spil er så de bedste? Det er svært at sige, for vi har jo alle hver vores smag. Vi forsøger dog alligevel at komme med et kvalificeret bud på ti rigtig fede, sjove og flotte spil. Til alle aldre.

Plants vs. Zombies HD
Brugere vil måske kende spillet, som også har eksisteret til computer i nogle år. Det går ud på, at du skal plante planter for at forsvarer dit hus mod angribende zombier. Efterhånden unlocker du bedre og bedre planter, men zombier bliver også stærkere. Spillet er underholdende, men kræver også en vis omtanke for at optimere dit plante-forsvar mod de angribende horder af levende døde.

Angry Birds HD
Angry Birds er efterhånden en klassiker i app-verdenen, og det er ikke tilfældigt. Spillet har med sit simple koncept gået sejrsgang i hele verden, og der er udkommet flere forskellige udgaver med de vrede fugle i fokus. Det går i al sin enkelthed ud på, at du kan skyde fugle med en slangebøsse mod nogle grise, der har forskanset sig på forskellige måder. Klarer du al eliminere alle grise i en bane, unlocker du næste bane. Det lyder måske ikke af meget, men vi lover, at du bliver bidt.

Real Racing HD
Real Racing er ikke noget typisk bilsimulatorspil. Du skal fx ikke engang selv styre bremse og gaspedal – det gør spillet for dig. MEN det har til gengæld en stor fordel, som gør det rigtig sjovt: du styrer ved at holde din iPad som et bilrat og dreje den. Derudover er grafikken rigtig flot, og samlet set får du en super følelse med spillet.

Pinball HD
Hvis Angry Birds er simpelt, er der næsten ikke ord for Pinball. Et spil, som for alvor lever op til sit navn. Konceptet er nemlig præcis ligesom de gamle flippermaskiner: du skal bruge de to arme til at holde kuglen kørende, og så får du løbende point. Spillet er rigtig virkelighedstro, og mange bliver hurtigt bidt af at forsøge at slå sin egen rekord igen og igen.

LEGO Harry Potter
Nogle kender måske LEGO’s version af Star Wars og Indiana Jones, og her er det lidt samme boldgade. Du skal styre de kendte karakterer fra filmene – bare som LEGO-figurer – og man følger handlingen fra de fire første film. Du skal løse gåder og kaste magi – og ikke mindst samle LEGO-mønter. Spillet har dansk tekst og kan sagtens spilles af voksne, men henvender sig nok primært til børn og barnlige sjæle.

Infinity Blade
Hvis du er til sværd-action, heltemod og store kampe mod frygtelige modstandere, så er Infinity Blade med garanti noget for dig. Det gælder kort sagt om, at du skal besejre en række Titans og til sidst kongen for at befri dit folk fra den onde tyrans brutale styre. Og det skal du gøre i rigtig flotte omgivelser med lækker grafik og en flot verden.

N.O.V.A. 2 HD
N.O.V.A. (eller Near Orbit Vanguard Alliance) 2 er på mange måder et flot spil. Der er lækkert 3D grafik, og du kommer rundt i rummet og på rumstationer. Det er et klassiske first person shooter-spil, hvor du i bedste sci fi-stil skal pløkke alt, hvad der rører på sig af intergalaktisk fjendskab. Derudover er der gode muligheder for multiplayer-kampe, hvor du kan spille mod op til 10 modstandere.

Battleheart HD
Kan du lide World of Warcraft, og vil du gerne have en lite-udgave til din iPad, er Battleheart et varmt bud. Du skal styre fire karakterer fra i alt fem klasser (krigere, magikere, helbredere, barbarer eller tyve), som hver har særlige evner. De evner udvikler sig, efterhånden som du besejrer modstandere, ligesom du kan købe og tage våben fra døde fjender. En rigtig tidsrøver.

9. Asphalt 6: Adrenaline HD
Hvor Real Racing ikke er en udpræget bilsimulator, er Asphalt 6 det derimod. Spillet sender dig gennem hårrejsende bilrace i meget forskellige baner og i rigtig flot grafik, der virkelig udnytter iPad til det fulde. Styringen fungerer desuden rigtig fint, og hvis du leder efter et adrenalinsus og masser af fart, er det her klart spillet for dig.

Fruit Ninja
Igen et spil med fantastisk simpelt koncept. Du skal hakke, skære, slice og dolke alle de frugter, du kan, uden at du rammer bomberne. Mange kender sikkert spillet fra iPhone, og vi kan med glæde konstatere, at grafikken har fået en løft. Der er også mulighed for at smadre hele otte frugter ad gange, da spillet understøtter samme antal fingre (eller dødbringende sværd, om man vil) på én gang. Lad ødelæggelsen begynde!

Skriv en kommentar til indlæget

*