Apple overgår LG

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

At Apple er den største producent at smartphones i verden, er ikke den store nyhed. Og med alle de iPhones der bliver solgt, er Apple også kommet helt op i toppen blandt de mobiltelefonproducenterne.

Der er nok ikke nogen chance for at Apple kommer til at sælge lige så mange enheder i alt (traditionel mobiltelefon + smartphones) som Nokia og Samsung der begge sælger mange hundrede millioner hvert eneste år.

I alt havde Apple en markedsandel på 8,7% af det totale verdensmarked i fjerde kvartal af 2011, og dermed overtager de 3. pladsen fra LG, kun overgået af Samsung og Nokia der har henholdsvis 22,8% og 26,6% af markedet.

Med sine 8,7% er deres markedsandel steget med imponerende 128,4%. Det er som nævnt nok til 3. pladsen, da LG’s markedsandel samtidig er faldet med 42,2% siden samme kvartal året før. Det hænger naturligvis sammen med et faldende salg, hvilket blandt andet er begrundet i, at LG satser benhård på smartphones og derfor stort set ikke laver billige traditionelle mobiltelefoner mere.

Set på hele året er det dog lidt tættere, her har Apple nemlig 6% af markedet, mens LG sidder på 5,7%. I alt solgte Apple 93 millioner iPhones sidste år, og selvom det er rigtig mange, er der stadig et godt stykke op til Samsung og Nokia der har solgt henholdsvis 329 og 471 millioner eksemplarer.

billede: macrumors.com

Skriv en kommentar til indlæget

*