De bedste app’s til vandreferien

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Aktive ferier i form af vandreture og lignende bliver mere og mere populære. I takt med at mere og mere bliver digitaliseret, og vi hele tiden er online, er det blevet populært at komme lidt mere i kontakt med naturen, når vi skal holde ferie. For ganske få år siden, var ens smartphone ikke noget der passede særlig godt sammen med ødemarken. Batteriet løb tør, de kunne ikke tåle fugt og lignede. I dag kan din nye iPhone godt tåle lidt fugt og powerbanks er både blevet billige og effektive, så du med en enkelt powerbank kan have strøm til en hel uge med moderat brug, og du kan altså sagtens have din iPhone med i ødemarken, og det er det mange gode grunde til, der findes nemlig mange fremragende apps, som du kan installere inden du drager ud af sted.

Du kan naturligvis ikke bruge Google maps eller Apple’s kort til meget andet end til at finde vej. De er langt fra nøjagtige nok til at kunne følge ned på vandresti niveau. En af de rigtig gode apps er Viewranger, der er er gratis, men ikke overraskende har tilkøb i in-app. Den virker i store dele af verden og har nogle super detaljeret kort, som man kan følge, når man planlægger sin rute. Den ligger telefonen og kan derfor sagtens bruges offline. Hikere verden over kan dele deres oplevelser på forskellige ruter, så man kan finde inspiration hos andre.

Weather live er en anden fremragende app, der er god at have med sig. Når man er på en vandretur kan vejret have meget stor betydning, og hvis det pludselig begynder at regne voldsomt kan det være en kamp at få slået lejr. Den er mere nøjagtig og mere lokal end langt de fleste andre vejr apps på markedet. Ingen kan for alvor forudse vejret, men Weather Live er en af dem der kommer tættest på.

Peakvisor er en helt forrygende app, der kender stort set alle bjerge i hele verden. Når man peger telefonens kamera mod et bjerg genkender app’en bjerget. Hvis man skal læse et kort er det helt essentielt at vide, hvilke bjerge man kan se, og her er peakvisor en perfekt app til formålet.

Der findes uendelig mange flere apps til formålet, men med disse tre er du godt i gang. Her på Friluftsland kan du finde en guide til alle de andre ting, du skal have med, hvis du begiver dig ud i naturen.

Skriv en kommentar til indlæget

*