Apple fjerner DriversEd kørekort app

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

For et par dage siden fjernede Apple en applikation fra App, da der var nogen der mente, at den kunne bruges til ulovlige formål, og den slags kan Apple naturligvis ikke stå model til.

I applikationen DriversEd kunne brugeren uploade et billede, så det lignede et (lidt) kørekort og så sende det sjove billede videre til venner og dermed dele morskaben.

Der var dog nogen, der mente at det ikke var sjovt, men derimod i konflikt med loven, da det blev muligt for brugerne at lave ulovlige kørekort og dermed kunne snyde sig ældre end de egentlig var.En af fortalerne for at den skulle fjernes var senator Bob Casey. Han mente sågar, at det kunne være en trussel mod national security.

Det har nu ført en lille sag med sig, da DriversEd ikke er tilfredse med den behandling de har fået af Apple. Applikationen blev nemlig fjernet fra App store længe før Apple kontaktede dem. Og da de blev kontaktet, var det uden yderligere forklaring udover en henvisning til en paragraf i retningslinjerne.

Udover at DriversEd.com der står bag applikationen er utilfredse med at den er blevet fjernet, er de også meget utilfredse med begrundelsen. De har således udsendt en pressemeddelelse hvori de forklarer hvorfor den aldrig ville kunne bruges til at lave falske papirer.

De siger blandt andet, at det ville være sværere at lave om i applikationen så det lignede et rigtigt kørekort, end det ville være at lave et falsk kørekort.  Apple har endnu ikke svaret på den seneste kritik.

Skriv en kommentar til indlæget

*