Manden bag engelsk Siri taler ud

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Apple er lige frem kendt for at være specielt åbenmundet når det kommer til udviklingen af deres applikationer eller programmer, og ynder generelt at snakke meget mere om resultatet end selve processen.

Anderledes forholder det sig for Jon Biggs, en tidligere journalist der nu primært erhverver sig som voice-over skuespiller til programmer, reklamer osv.

I et interview med The Guardian afslører han, at han er stemmen bag den engelske version af Siri. Han siger dog også, at han rent faktisk ikke var klar over det, før han for nyligt så en reklame hvor han naturligvis kunne genkende stemmen.

Det er da heller ikke så underligt, at det måske kommer en smule bag på ham. Han indtalte nemlig de omkring 5000 sætninger for 5-6 år siden, hvilket jo er meget lang tid inden Apple’s iPhone 4S blev præsenteret.

Jon Biggs udtaler, at det tog omkring tre uger at indspille alle sætningerne, og han ikke klager over lønnen som han kalder anstændig. Hvad han vist det skulle bruges til en iPhone på daværende tidspunkt, havde han dog sikkert nok presset prisen en smule.

Skriv en kommentar til indlæget

*