Apple dræbte Flash

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

For ikke så længe siden annoncerede Adobe, at de ikke længere ville arbejde med Flash til smartphones i stedet bruge HTML5 som eksempelvis Apple.

Og netop Flash og Apple har aldrig været de bedste samarbejdspartnere, da Apple’s iPhones ikke har kunne arbejde sammen med formatet og derfor ikke kunne vise meget forskelligt indhold.

Adobe er flere gange forsøgt, at få gjort Flash til en del af styresystemet, men hver gang har Apple altså ikke ønsket at efterkomme Adobes ønsker, hvilket har givet en smule kritik af Apple, netop fordi deres produkter ikke har kunne vise en del indhold.

På mange punkter mindede det meget om en magtkamp, hvor der kun kunne være en vinder. Og det lader altså nu til at være blevet Apple, der har trukket det længste strå.

De tider er altså nu ved at være slut, da Adobe har valgt at droppe Flash, og nu har Mike Chambers der er product manager på sin blog skrevet, at Apple er den direkte grund til valget.

Officielt lyder forklaringen naturligvis ikke at Apple ikke ville samarbejde, men at stort set alle nyere smartphones understøtter HTML5, der arbejder hurtigere, og alt tyder på at det er fremtiden.

Skriv en kommentar til indlæget

*