Apple dropper “blod materialer”

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Inden for smykkebranchen har begrebet conflict- og blooddiamonds længe været kendt. Diamanter der kommer fra områder hvor der bliver slået ihjel for at få fat i de ædle sten. Dette har ført til et forbud af import af disse sten.

Inden for de sidste par år er dette udtryk også kommet frem i IT branchen, hvor mineraler der bruges til produktionen af IT udstyr kommer fra Congo, hvor folk har måtte lade livet for at vi kan høre musik i vores iPod, ringe fra vores iPhone eller surfe på vores iPad. Det er langt fra kun Apple der bruger disse mineraler, med sammen med Intel går de nu forrest i kampen for at stoppe det.

Den amerikanske regering har endnu ikke indført en forbud, som det er tilfældet med diamanter. Men flere af de store producenter (heriblandt Apple), har alligevel nu valgt at gøre in indsats for at stoppe blodudgydelser.

Apple og Intel er nemlig indgået et samarbejde med The Electric Industry Citizen Coalition og deres Conflict-Free program, hvor leverandørerne skal bevise at deres varer ikke er indblandet i “konflikter”.

Dermed er der meget der tyder på at tungsten, tin og tantalum der alle bruges i produktionen vil blive dyrere at skaffe. Om det kommer til at påvirke priserne vides endnu ikke.

I Hollywood kom der for år tilbage ekstra meget fokus på bloddiamanter efter filmen Blood Diamond med Leonardo DiCaprio i hovedrollen fik premiere. Apple og Intel er givetvis ikke interesseret i at komme i søgelyset for dette, og klogeligt valgt at droppe samhandlen med leverandører der ikke kan stå inde for fremstillingen af de tre t’er.

Kanye West – Diamonds from Sierre Leone

Skriv en kommentar til indlæget

*