Apple i top 50 over verdens største

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

For kort tid siden afslørede det amerikanske finansmagasin Forbes deres Fortune 500 liste, hvor virksomheder bliver placeret ud fra deres omsætning, og ikke overraskende var Apple steget siden sidst.

Siden listen kom sidste år Apple rykket 21 pladser frem, og er nu i top 50 på en 35. plads, dette skete ved at have en omsætning på lidt over 65 milliarder dollars.

Det der gør at Apple bliver ved med at omsætte for mere og mere, er at Apple ikke blot vinder markedsandele på de markeder de er på – de er med til at skabe nye.

Inden iPad var der stort set ikke et marked for tablets, hvilket på ganske kort tid er eksploderet og omsætter for mange millioner dollars hver eneste dag.

Udover at Apple er på en 35. plads over firmaer målt på omsætning, så er Apple at finde på en 8. plads når det kommer til overskud, hvilket er baseret på en overskud på imponerende 14 milliarder kroner.

Desuden var Apple blandt de firmaer der ansatte flest nye medarbejdere, hvilket naturligvis er meget vigtigt i en tid hvor mange arbejdspladser forsvinder.

Apple er altså hurtigt på vej mod toppen, hvis de skal helt til tops skal der dog ske noget MEGET utroligt. Øverst på listen, når det kommer til omsætning finder man nemlig butikskæden Wal-Mart – de omsætter årligt for 421 milliarder dollars – mere end 6 gange så meget som Apple.

På andenpladsen er olie og energiselskabet Exxon, der sidste år omsatte for 351 milliarder dollars, altså lige omkring en milliard dollars om dagen, og hvis Apple skal være med på de tal skal der trods alt langes nogle flere iMac, iPad, iPhone og iPods over disken verden over.

Skriv en kommentar til indlæget

*