Apple taber markedsandele i Europa

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Historien om Apple har været en lang optur de sidste mange år, og er der er da heller ikke meget der tyder på, at der nogen ændringer på vej i det. I hvert fald tyder de fleste analyser på, at 2012 bliver endnu et fantastisk år for den amerikanske gigant.

Ikke desto mindre så lader det til, at Apple ikke har haft noget voldsomt godt år i Europa, i hvert fald ikke de sidste par måneder. Her har Android modellerne haft en stor vækst, hvilket især stammer fra flere af de billigere modeller der findes på markedet.

På det største marked i Europa, der er Tyskland, stormer Android nemlig frem, mens Apple’s markedsandel være faldende. Således sidder Android nu på hele 61 % af det tyske marked.

Italien, Spanien og Frankrig kan melde om lignende tendenser hvor Android også er gået frem, mens Apple er faldet en smule tilbage. Hvilket ellers ikke er en tendens der lader sig at gøre sig gældende i USA. I England forholder det sig ikke helt sådan, der har salget af iPhones nemlig været stærkt stigende siden lanceringen af iPhone 4S tidligere på året.

I England er Apple’s markedsandel således steget fra 21,4% til meget imponerende 30.9%, hvilket er blandt de absolut højeste på verdensplan.

Det var dog ikke kun Apple og iPhone der havde fremgang i England, også Android modellerne kunne notere en voldsom fremgang. Her står de nu for 46,6% i forhold til sidste års 34,8% og  altså også en større stigning til Android end Apple.

For at nogen kan stige så meget, er der naturligvis også nogen der må falde, og ikke overraskende har det været Nokia og BlackBerry, der har været de helt store tabere.

 

Skriv en kommentar til indlæget

*