Apple taber markedsandele til Samsung

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Gennem de sidste par år, har det kun gået fremad for Apple. De har vundet større og større indpas og deres markedsandel af smartphones markedet har været konstant stigende.

I øjeblikket(for september) har Apple en markedsandel i USA på 48%, og selvom det naturligvis er ganske imponerende, så er det rent faktisk en lille tilbagegang i forhold til august, hvor denne markedsandel lå på 49%.

Apple er dog ikke de eneste der har måtte se en lille tilbagegang. Også Taiwanske HTC, der ellers også mest har været vant til fremgang har måtte notere en tilbagegang på en enkelt procent, så de har har 18% af markedet for smartphones.

Når nogen taber markedsandele, er der naturligvis også nogen der skal vinde dem. I september måned var det Samsung og en smule overraskende RIM (der står bag BlackBerry) der kunne spore vækst. Salget af BlackBerry har ellers var jævnt faldende det sidste lange stykke tid, men nu har de altså også prøvet at opleve fremgang i år.

Det er dog heller ikke så underligt, at Apple har mistet en smule. Det har længe stået klart, at iPhone 5 (og muligvis iPhone 4S) vil blive lanceret inden for den næste måneds tid, og derfor er der givetvis mange der har været forbeholdne over at købe en smartphone, der allerede om få uger er “old news”.

Der er samtidig nok heller ikke den store tvivl om, at Apple’s markedsandel vil komme over 50% når de senere på måneden lancerer 5. generation af den populære iPhone.

 

 

Skriv en kommentar til indlæget

*