Apple taber til Nokia

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

I flere år har der kørt en sag mellem Nokia og Apple – den nu langt om længe blevet afgjort, og det blev ikke til Apple’s fordel.

Sagen startede i sin tid med at Nokia sagsøgte Apple for brud på omkring 10 patenter, det brød Apple sig ikke om og valgte at sagsøge Nokia tilsvarende for brud på diverse patenter, dog i 13 tilfælde.

Sagen er nu afsluttet og det blev Nokia der trak det længste strå. I hvert fald har de to begge trukket deres sager tilbage og valgt ikke at gå rettens vej længere.

Detaljerne omkring projektet er uklare, men Apple skal betale et ukendt engangsbeløb til Nokia, og skal efterfølgende løbende betale royalties af nogen produkter.

Det vides som nævnt ikke, hvor meget “erstatningen” lyder på, men da det kommer til at påvirke Nokias regnskab i en positiv retning i følge en pressemeddelelse er det nok af den større slags.

Skriv en kommentar til indlæget

*