Apple vinder stor sag over HTC

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Udover den store sag med Samsung, så har Apple også i længere tid haft en sag kørende mod HTC, som Apple mener har misbrugt nogle af deres patenter.

Sagen har været i gang i mange måneder, om nu er der delvist kommet en afgørelse, og den er i den grad faldet ud til Apples fordel, og kan gå hen og give alvorlige problemer for HTC.

The International Trade Commission har nemlig givet Apple ret i at HTC har brugt noget teknologi, som Apple har patent på. Apple mente, at den var gal  i 10 tilfælde, sådan så ITC dog ikke på det, men gav dem medfold i to.

Udover at der er tale om brud på patent nummer 5,946,647 og 6,343,263 så vides det ikke nærmere hvad det er sagen egentlig drejer sig om.

Dog forlyder det, at det er to patenter der har afgørende betydning for styresystemet, men i hvilket omfang der er tale om vides altså ikke på nuværende tidspunkt.

Ikke overraskende har HTC valgt at appellere sagen. I yderste konsekvens kan det betyde, at Apple kan kræve et forbud mod import af HTC involverede produkter på det amerikanske marked.

I de fleste af denne slags sager ender det dog med et forlig af en eller anden slags, hvor HTC betaler enten et samlet beløb, eller et beløb pr solgt enhed.

Vi følger naturligvis sagen.

Skriv en kommentar til indlæget

*