Galaxy S3 og iPhone 4S har “samme” kamera

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

Både Apple og Samsung er stolte over det kamera deres henholdsvis iPhone 4S og Galaxy S3 er udstyret med. Og det har de da også god grund til at være. Begge tager nemlig ganske glimrende billeder.

Der er dog noget der tyder på, at de ikke skal begynde at kalde deres kamera bedre end konkurrenten. Det lader nemlig til, at de begge er udstyret med stort set det samme kamera, i hvert fald har er de udstyret med den samme kamerasensor fra Sony.

Det er selskabet Chipworks, der har skilt de to modeller ad, og har fundet frem til at det altså stort set er det samme kamera i begge modeller. Men som bekendt betyder det langt fra, at de tager ens billeder, da der er en lang række andre faktorer, der også spiller ind.

Udover at selve optikken ikke er den samme, bruger de to modeller også forskelligt software, der efterfølgende behandler billederne, men forskellen er altså ikke så stor som de to producenter nok ellers går og siger.

Det er dog heller ikke ligefrem en nyhed, der kommer som den helt store overraskelse, generelt er meget af indmaden i flere smartphones mere eller mindre identisk, og det er ikke kun gældende når det kommer til kamerasensor og lignende. Ofte er det da heller ikke hardwaren der er den største forskel.

Skriv en kommentar til indlæget

*