iPhones til FBI og NSD agenter

Artikler på Appleinfo kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter

I mange år har det var Research in Motion, der har haft fat i den lange ende, når det kommer til at handle med den amerikanske stat. Historisk set har de fleste offentlige organisationer i USA brugt BlackBerry, hvilket blandt andet skyldes deres sikkerhed.

Som de fleste nok er klar over, så er BlackBerry dog i den grad blevet overhalet indenom af både Apple og en lang række andre producenter, når det kommer til at lave gode og sikre smartphones, og det har den flere dele af det offentlige Amerika allerede taget konsekvensen af.

Nu har General Services Administration fulgt efter, og det kan potentielt betyde gigantiske ordrer til måde Android producenter og Apple. Godt nok er der kun omkring 11.000 ansatte i GSA, men de sørger for udstyr, og herunder altså også telefoner, til blandt andet justitsministeriet.

Apple har tidligere ellers fået lidt kritik fra de kanter, for ikke at være sikre nok, og for at være for overvågende omkring deres produkter. Men eftersom de er godkendt til justitsministeriet får de nok ikke en højere anerkendelse i USA. Det betyder blandt andet at de kan blive brugt af FBI agenter, US Marshalls, Narkotikapolitiet DEA og de mest hemmelige og sikre af dem alle National Security Division og Antitrust Division.

Skriv en kommentar til indlæget

*